Cele mai citite
 


Trei revoluţionari în greva foamei au fost internaţi în spital
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Trei revoluţionari, aflaţi în greva foamei, au fost internaţi în spital după ce medicii care îi supraveghează au constatat că nivelul glicemiei a scăzut, se arată într-un comunicat al Blocului Naţional al Revoluţionarilor difuzat sâmbătă.

Blocul Naţional al Revoluţionarilor solicită premierului Emil Boc să-l revoce imediat din funcţie pe secretarul de stat pentru problemele revoluţionarilor, Emilian Cutean.

In plus, revoluţionarii îi cer premierului să iniţieze un dialog constructiv pentru a se depăşi situaţia în care se găsesc protestatarii.

Peste 350 de revoluţionari din toate judeţele ţării au iniţiat, marţi, un protest în faţa Guvernului, cerând schimbarea secretarului de stat pentru problemele revoluţionarilor, Emilian Cutean.

Ei cer schimbarea din funcţie a acestuia pe motiv că a fost trimis în judecată, pentru o fraudă de 12,5 miliarde de lei vechi, produsă în mandatul trecut al actualului secretar de stat.

"Pentru mine este incredibil ce se întâmplă. Acest individ este judecat, nu poate să fie secretar de stat, să reprezinte revoluţionarii. Nu exclud greva foamei ca acţiune de protest", a afirmat, marţi, preşedintele executiv al Blocului Naţional al Revoluţionarilor, George Costin.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei "21 Decembrie", Teodor Mărieş, şi-a manifestat nemulţumirea faţă de numirea lui Cutean ca secretar de stat pentru problemele revoluţionarilor, după ce, în mandatul trecut, acesta ar fi lăsat "în urma sa nişte fapte cercetate de DNA şi aflate în dosar la Curtea Supremă de Justiţie".

"Numirea unui asemenea om în fruntea aceleiaşi instituţii nu este decât o umilire a mişcării revoluţionarilor", consideră Teodor Mărieş. AGERPRES/(Eusebi Manolache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Învăţătoarea Cristiana Anghel renunţă la greva foamei Învăţătoarea Cristiana Anghel va fi realimentată începând de luni, când se împlinesc 70 de zile de când a renunţat la hrană în semn de protest faţă de neaplicarea Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice adoptate în 2008.
Învăţătoarea Cristiana Anghel va renunţa la grevă luni Învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată de 68 de zile în greva foamei, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că în urma vizitei Prea Sfinţitului Ioan Selejan, Arhiepiscopul Episcopiei Covasnei şi Harghitei, a fost convinsă să renunţe la protest. Ea va fi realimentată începând de luni, zi în care se împlinesc...