Cele mai citite
 


Val de infecţii cu antrax în Bangladesh
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bangladeshul se confruntă cu un nou val de infecţii cu antrax, o bacterie care a contaminat deja 162 de persoane în această ţară în mai puţin de un an fără a face victime, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Cel puţin 52 de persoane au fost infestate în cursul săptămânii trecute la Shajadpur, în nordul Bangladeshului, a declarat pentru AFP ministrul sănătăţii, Mahmudur Rahman.

În mai puţin de un an, nouă valuri succesive de contaminări au afectat în total 162 de persoane, cea mai mare parte din în regiunea rurală din nord, unde localnicii trăiesc în special din creşterea animalelor, fără a face victime pentru moment.

Bacilul antraxului produce o boală ce ucide într-un ritm rapid şi care se manifestă prin infecţii cutanate severe şi probleme respiratorii. Aceasta se poate transmite la oamenii care ating animale infestate sau care consumă carne de la acestea.

Potrivit oficialului, ultimul val de contaminări a fost provocat de crescătorii de animale care au omorât vaci bolnave şi le-au vândut carnea.

Există un vaccin împotriva îmbolnăvirii vacilor, însă autorităţile din Bangladesh 'nu au rezervele necesare' pentru a inmuniza tot şeptelul din ţară, a declarat ministrul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Dacă managerii îşi fac treaba, nu există risc de infecţii intraspitaliceşti ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri, în conferinţă de presă la Sibiu, că există resurse financiare asigurate pentru măsurile de combatere a infecţiilor intraspitaliceşti, iar riscul apariţiei acestora nu se manifestă în acele unităţi medicale în care managerii îşi fac treaba.
Achimaş-Cadariu: Ultimul raport la "Marie Curie" - trei infecţii cu E.coli şi mai multe cu diverşi viruşi Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni la Parlament că ultimul raport pe care îl are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic a pus în evidenţă trei cazuri cu infecţii cu Escherichia coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi.
Bănicioiu: Săpunul contaminat a fost retras din toate unităţile sanitare Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri că în cazul săpunului lichid contaminat cu bacteria Serratia producătorul, o firmă din Târgu Mureş, "va plăti", precizând că produsul a fost retras din toate unităţile sanitare.
Patriciu Achimaş: Miniştrii sănătăţii şi ai agriculturii din UE vor dezbate la Amsterdam problema infecţiilor intraspitaliceşti Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, pentru AGERPRES, că miniştrii sănătăţii şi cei ai agriculturii din UE se vor reuni în februarie la Amsterdam pentru a dezbate problema infecţiilor intraspitaliceşti cu care se confruntă întreaga lume.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
Infectii cutanate determinate de HPV Dr. Carmen Chirteş - medic specialist dermatolog - Centrul Medical MEDAS vorbeşte despre infecţiile care sunt cauzate de prezenţa virusului HPV, în organism. Desi papiloamele sunt - teoretic - cauzate de HPV, ele sunt diferite de ceea ce se cheamă negi genitali. Ele pot aparea şi în zona inghinală...