Cele mai citite
 


Drogurile tari pot avea şi virtuţi terapeutice
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Depresia
 

Cercetători elveţieni foarte serioşi afirmă că unele droguri tari pot contribui la combaterea cancerului sau a depresiei. Se cunosc deja virtuţile terapeutice ale marijuanei. Oamenii de ştiinţă s-au ocupat şi de drogurile considerate în general 'tari': LSD, ciupercile halucinogene sau ketamina (anesteziant pentru cai), scrie site-ul maxisciences.com.

În ceea ce priveşte depresia, folosirea drogurilor psihedelice în cadrul unei terapii ar putea face pacientul să-şi privească problemele dintr-un alt unghi. Drogurile tari le-ar putea face pe persoanele care suferă de cancer să-şi suporte mai uşor soarta. Se vorbeşte în acest caz de 'psihiatrie psihedelică'.

Dacă acest tip de tratament ar fi autorizat, el ar trebui încadrat strict din punct de vedere medical. Ar fi suficiente câteva sesiuni sub control medical, pentru a evita dependenţa şi celelalte riscuri legate de consumul de droguri. Automedicaţia este total nerecomandată şi interzisă din punct de vedere legal.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Dependenţa de internet poate fi semnalul de avertizare pentru afecţiuni de sănătate mentală (studiu) Dependenţa de internet ar putea reprezenta semnalul de alarmă pentru afecţiuni de sănătate mentală în rândul studenţilor, potrivit unui studiu recent al unor cercetători canadieni citat de UPI.com.
Droguri: LSD-ul nu este nociv pentru sănătate, conform unor cercetători norvegieni După desfăşurarea unui studiu exhaustiv, realizat pe zeci de mii de cetăţeni americani, o echipă de cercetători norvegieni a ajuns la concluzia că celebrul drog de sinteză LSD nu este nociv pentru sănătate, conform unui material publicat de The Independent.
Cercetătorii francezi au identificat un hormon care poate combate dependenţa de canabis Cercetători de la Institutul Naţional pentru Sănătate şi Cercetare Medicală (Inserm) din Franţa au identificat în organism un compus natural care reduce dependenţa de canabis, informează cotidianul francez Le Figaro.
Mâncarea nesănătoasă dă tot atâta dependenţă ca şi drogurile Drogaţi de mâncarea nesănătoasă. Aceleaşi mecanisme ale creierului intervin în consumul obsesiv de alimente hipercalorice şi în dependenţa de droguri, au arătat cercetători americani după experimente efectuate pe şobolani, informează publicaţia franceză 20minutes.