Cele mai citite
 


Franţa/peste mări: Mobilizarea armatei pentru combaterea febrei dengue
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Începând de luni, în insulele Antile franceze au fost mobilizaţi militari pentru combaterea epidemiei de febră dengue, o maladie infecţioasă transmisă de ţânţari, care a făcut 13 moţi începând din luna februarie, transmite AFP.
'Ne vom lua la trântă cu epidemia', a anunţat amiralul Loic Rafaelli după activarea de către autorităţile franceze a unui plan ce implică armata.

Potrivit statisticilor oficiale, în prima săptămână a lunii august în Guadelupa au apărut 4.100 de noi cazuri, iar în cea de-a doua - 3.700. În Martinica erau 3.400 de cazuri noi în prima săptămână a lunii şi 4.160 în cea de-a doua.

Potrivit Secretariatului pentru teritoriile de peste mări, de la debutul epidemiei, 33.000 de cazuri au fost declarate de Guadelupa şi 25.600 de Martinica.

Militarii vor interveni în special în şcoli, înainte de începerea cursurilor, pentru operaţiuni de dezinsecţie, pentru distrugerea ţânţarilor şi a larvelor acestora. Primele intervenţii vor avea loc în sudul Martinicăi, unde a început epidemia.

Formele grave ale maladiei, între care dengue hemoragică, pot fi mortale. Departamentele franceze din America (Guadelupa, Martinica din Antiler şi Guyana din America de Sud) se confruntă în mod regulat cu epidemii mai mult sau mai puţin grave de febră dengue, dar din 2005 recrudescenţa bolii este neobişnuită.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nivel istoric al epidemiei de febră dengue în Paraguay: 48 de morţi şi 70.000 de cazuri de îmbolnăvire (ministru) Epidemia de febră dengue a atins 70.000 de persoane şi a făcut 48 de morţi în Paraguay în 2013, ''o amploare istorică'', a declarat ministrul paraguayan al sănătăţii, Antonio Arbo, relatează AFP.
Brazilia a decretat alertă de febră dengue în sute de oraşe Brazilia a emis o avertizare de febră dengue pentru cel puţin 340 de oraşe de teama unui focar, au anunţat joi autorităţile guvernamentale, citate de agenţia Xinhua.
Prima serie de cazuri de febră dengue în Europa din anii 1920 Europa se confruntă cu prima serie de cazuri de febră dengue din anii 1920, cu peste 1.300 de persoane infectate cu un virus pe care l-au contractat în insulele Madeira, a indicat miercuri Uniunea Europeană.
Atenţionare de călătorie Paraguay: epidemie de febră dengue Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Paraguay că, în ultima perioadă, această ţară este afectată de o epidemie de febră dengue fără precedent, informează MAE într-un Comunicat transmis Agerpres.
Nouă epidemie de febră dengue în Brazilia Brazilia înregistrează o nouă epidemie de febră dengue, maladie virală transmisă prin muşcătura unui ţânţar, numărul deceselor consemnate în primele trei luni din 2013 depăşindu-l deja pe cel din întreg anul 2012, transmite AFP, citând un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Brasilia.
VIRUSUL ZIKA Republica Dominicană implică armata şi poliţia în acţiunile de combatere a răspândirii virusului Forţele armate şi poliţia din Republica Dominicană au fost implicate în acţiunile menite să împiedice răspândirea ţânţarului "Aedes aegypti", care transmite febra dengue, zika, chikungunya şi febra galbenă, relatează EFE.