Cele mai citite
 


Testele ADN nu sunt infailibile (cercetare)
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un articol publicat în 'New Scientist' arată că testele ADN efectuate în cadrul anchetelor criminalistice nu sunt infailibile. Revista 'New Scientist' a făcut ea însăşi un test în Statele Unite, informează site-ul maxisciences.com.
A trimis la 17 experţi diferiţi un eşantion de ADN, folosit în cadrul unui proces în care un om fusese deja trimis la închisoare. Rezultatul a fost că, dintre cei 17 oameni de ştiinţă, numai unul a confirmat vina deţinutului, 12 l-au disculpat şi patru au considerat că eşantionul era insuficient.

Încrederea tot mai mare acordată analizei micilor eşantioane de sânge sau de salivă prelevate de la locul faptelor, în dosare în care presiunea este mare, face revista să considere că profilul genetic stabilit astfel nu este infailibil, putând face obiectul unor interpretări subiective.

Kay Francis, de la serviciul oficial de medicină legală din Anglia, susţine că ţara sa are un oarecare avans în acest domeniu (chiar şi faţă de Statele Unite) şi că, oricum, numai expertiza ADN nu poate aduce un suspect la tribunal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Formare profesională în domeniul expertizei psihiatrice medico-legale Iaşi, 22 ian /Agerpres/ - Primii 200 experţi în cercetare avansată şi expertiză psihiatrică medico-legală din România?vor fi formaţi în următorii trei ani, la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă,.
Un test genetic sanguin poate anunţa reapariţia cancerului de colon Un test genetic care detectează fragmentele canceroase din ADN-ul pacienţilor prezice probabilitatea reapariţiei anumitor tipuri de cancer de colon, indică o cercetare publicată miercuri în revista medicală americană 'Science Translational Medicine', citată de agenţia France Presse (AFP).
Un număr de 200 de specialişti au căpătat competenţe în expertiza medico-legală Un număr de 200 de tineri specialişti români din domeniile psihiatrie, medicină legală şi psihologie au dobândit competenţe crescute în a dezvolta proiecte de cercetare transnaţională prin formare în managementul cercetării avansate, cât şi în domeniul expertizei medico-legale psihiatrice, a declarat...
După ce aţi fumat în apartament, ar fi bine să schimbaţi mobila dacă nu vreţi să faceţi cancer Experţi din centre de cercetare de top din SUA au stabilit că fumatul în apartament contribuie la apariţia unui strat de substanţe nocive, care rămâne absolut pe toate suprafeţele chiar şi după aerisirea camerei. Acest strat are un efect genotoxic şi favorizează dezvoltarea cancerului, deteriorând ADN-ul...
Siberienii au acelaşi ADN ca al speciilor umane dispărute Londra, 1 nov /Agerpres/- Cercetătorii au descoperit că populaţiile din zona Asiei de Est au acelaşi material genetic cu cel al Denisovanilor, care au fost numiţi astfel după denumirea peşterii din Siberia unde au fost găsiţi pentru prima dată, se relatează într-un articol din publicaţia britanică The...
Dr. Florin Şelaru: Trebuie să asigurăm pregătirea studenţilor la medicină în cercetare, la nivel internaţional - interviu Dr. Florin Şelaru este profesor asistent la Spitalul şi Universitatea ''Johns Hopkins'', specializat în gastroenterologie şi, în paralel cu activitatea clinică, face cercetare fundamentală în domenii precum diagnosticul şi terapia personalizată a cancerului.