Cele mai citite
 


CMB: Interzicerea medicilor de a lucra simultan la stat şi la privat - o măsură dezastruoasă
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Măsura propusă de Ministerul Sănătăţii privind interzicerea de a nu mai lucra în sistemul privat şi astfel de a alege între public sau privat este una 'dezastruoasă, neproductivă şi discriminatorie', a declarat, luni, într-o conferinţă de presă preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Ioan Lascăr.
'De ce să-i discriminăm pe medici? În alte ţări orice medic poate să-şi folosească timpul aşa cum doreşte. Majoritatea medicilor, probabil, vor opta pentru zona privată', a spus Lascăr.
În opinia sa, problemele din sistemul sanitar public nu vor dispărea în niciun caz dacă medicilor bugetari li se va interzice să lucreze şi în privat.
'Motivele invocate de cei care doresc aplicarea unor astfel de prevederi nu sunt în întregime valabile. În statele Uniunii Europene nu este impusă nicio regulă obligatorie în ceea ce priveşte organizarea generală a sistemului de sănătate', a spus preşedintele CMB.
El consideră că o astfel de măsură, în actuala conjunctură, nu are cum să aibă efecte benefice. În opinia sa, în cazul în care se constată încălcări ale legii trebuie luate măsuri drastice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: În două săpătămâni sperăm să venim cu o formă concretă privind salarizarea medicilor Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr.Raed Arafat, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, referindu-se la eventualele proteste ale medicilor, că în ultima perioadă au avut loc discuţii pentru a găsi soluţii viabile care să ducă la creşteri salariale în sistemul sanitar.
Achiziţiile centralizate au generat economii de peste 35% în sistemul sanitar, susţine Raed Arafat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că prin achiziţiile centralizate de carburanţi şi materiale sanitare s-au făcut economii în general de peste 35%.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Tulcea: Acord inter-instituţional pentru acoperirea deficitului de specialişti din domeniul sănătăţii Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Iulian Chiriac şi reprezentanţi ai unor instituţii din Tulcea, Constanţa şi Bucureşti au semnat, vineri, la Tulcea, un acord de colaborare inter-instituţional pentru derularea unui program cu scopul acoperirii deficitului de medici cu care se confruntă judeţul...
Ministerul Sănătăţii doreşte înfiinţarea unor centre de arşi în afara celor din Bucureşti, susţine Arafat Prim-adjunctul ministrului Sănătăţii, secretarul de stat dr. Raed Arafat a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că în strategia Ministerului Sănătăţii este prevăzută înfiinţarea unor centre de arşi la nivel european, în afara celor din Bucureşti.
Secretar de stat MS: Ne gândim la sancţiuni pentru pacienţii care nu se prezintă la controalele periodice Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Alin Iulian Ţucmeanu a subliniat luni într-o conferinţă de presă necesitatea prezentării la controalele medicale periodice prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază şi a afirmat că MS "se gândeşte" la aplicarea de sancţiuni începând cu 2015 pentru cei...