Cele mai citite
 


Peste 630 de medici au cerut certificate pentru exercitarea profesiei în străinătate
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 630 de medici au primit certificate în perioada ianuarie-august 2010 pentru exercitarea profesiei în afara ţării, a declarat luni într-o conferinţă de presă preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, Ioan Lascăr.
Potrivit acestuia, în perioada 2007-2009 media plecărilor medicilor în străinătate era de aproximativ 450-480 de medici.
Dintre cei 630 de medici cărora li s-au eliberat certificate în cele şapte luni 369 sunt sub 35 de ani şi 261 peste 35 de ani.
'Dacă până acum aproape toţi erau medici tineri, acum încep să-şi caute de lucru în străinătate din ce în ce mai numeroşi medici cu mulţi ani de experienţă', a spus preşedintele CMB.
El a susţinut că banii acordaţi sănătăţii de ani de zile sunt la nivelul ţărilor 'din lumea a treia'.
'Considerăm că resursele bugetare alocate sistemului de sănătate ar trebui să se situeze între 8 şi 1% din PIB', a afirmat Lascăr, în opinia căruia medicina performantă nu poate fi făcută cu bani puţini.
La rândul său, vicepreşedintele CMB, Vladimir Beliş, a spus că banii alocaţi pentru sănătate în România sunt la jumătate faţă de cei alocaţi în Anglia şi o treime din ce se alocă în Germania. El a apreciat că măsurile privind reducerea salariului cu 25% impietează asupra sistemului sanitar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Ioan Lascăr: Aproape 3.000 de medici bucureşteni au solicitat să plece în străinătate din 2007 în prezent Aproximativ 3.000 de medici din Capitală au solicitat, din 2007 până în prezent, Colegiului Medicilor Bucureşti documente de plecare în străinătate, a declarat preşedintele instituţiei, prof. dr. Ioan Lascăr, într-un interviu acordat AGERPRES.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Peste 2.800 de medici au plecat să lucreze în străinătate în 2011 Un număr de 2.841 de medici au solicitat în anul 2011 certificate profesionale curente colegiilor medicilor din întreaga ţară pentru a putea pleca să lucreze în străinătate, informează un comunicat al Colegiului Medicilor din România (CMR), dat publicităţii duminică.
Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au operat şi tratat în România anul trecut şi în 2014 Peste 70.000 de pacienţi din străinătate s-au tratat în România anul trecut şi în primele cinci luni ale anului 2014, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Norina Forna, preşedintele decanilor de medicină dentară din România şi preşedinte al Societăţii Internaţionale de Reabilitare...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Preşedintele CMR,Vasile Astărăstoae: Medicii pleacă să lucreze în străinătate pentru că nu mai suportă atmosfera din România Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că 11.200 de medici români figurau la data de 1 ianuarie 2012 că lucrează în ţările dezvoltate ale OECD, iar în următoarele trei luni alţi 1.014 medici au plecat în străinătate, în primul rând ''pentru...