Cele mai citite
 


Colegiul Medicilor: Părăsirea locului de muncă reprezintă o abatere gravă
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti (CMB), Ioan Lascăr, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, referindu-se la accidentul de la maternitatea Giuleşti, că părăsirea locului de muncă reprezintă o abatere gravă care nu poate fi trecută cu vederea.
La rândul său, vicepreşedintele CMB Vladimir Beliş a afirmat că procedural trebuia să existe un cadru medical care să supravegheze salonul de terapie intensivă în permanenţă.
'Terapia intensivă este cel mai sensibil punct dintr-un spital şi trebuia acordată foarte mare atenţie', a spus Beliş.
Totodată, vicepreşedintele CMB Maria Dorobanţu a susţinut că un număr de 11 nou născuţi prematur nu putea fi supravegheaţi de o singură asistentă aşa cum s-a întâmplat la maternitatea Giuleşti.
Potrivit acesteia, este necesar să se deblocheze posturile în sistemul sanitar.
În opinia reprezentanţilor CMB, cazul de la maternitatea Giuleşti a fost provocat şi de faptul că sistemul sanitar este subfinanţat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti - urmărită penal Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea care trebuia să aibă grijă de nou-născuţii din Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti, săptămâna trecută, în timpul tragediei în care au murit cinci bebeluşi, a fost pusă sub urmărire penală pentru ucidere din culpă şi vătămare...
Prof.dr. Ioan Lascăr: Aproape 3.000 de medici bucureşteni au solicitat să plece în străinătate din 2007 în prezent Aproximativ 3.000 de medici din Capitală au solicitat, din 2007 până în prezent, Colegiului Medicilor Bucureşti documente de plecare în străinătate, a declarat preşedintele instituţiei, prof. dr. Ioan Lascăr, într-un interviu acordat AGERPRES.
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Doi dintre cei cinci nou născuţi de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' au fost externaţi Doi dintre cei cinci nou născuţi care au fost aduşi la Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' de la Maternitatea Giuleşti au fost externaţi miercuri.
Tragedia de la maternitate: Colegiul Medicilor Bucureşti s-a autosesizat Colegiul Medicilor municipiului Bucureşti s-a autosesizat în cazul tragediei produse luni la Maternitatea Giuleşti.