Cele mai citite
 


Stressul poate favoriza apariţia bolii Alzheimer la femei
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri, Alzheimer
 

Femeile de peste 40 de ani prea stresate prezintă un risc cu 65% mai mare să dezvolte boala Alzheimer, afirmă un studiu efectuat de cercetători suedezi de la Universitatea din Goteborg, scrie site-ul maxisciences.com.

Oamenii de ştiinţă s-au ocupat de corelaţia între stress şi demenţă în forma sa cea mai des întâlnită - boala Alzheimer. Ei au observat 1 500 de femei, cu vârste cuprinse îtnre 38 şi 60 de ani. Printre persoanele care au făcut această formă de demenţă, cele care aveau episoade de angoasă şi anxietate pe perioade mai mari de o lună au fost mai multe decât celelalte, odată cu înaintarea în vârstă.

Dar, ca stressul să fie asociat cu boala Alzheimer, va trebui să se facă şi alte studii care să confirme afirmaţiile cercetătorilor suedezi. Această boală degenerativă îi preocupă pe oamenii de ştiinţă din lumea întreagă. În ceea ce priveşte stressul, este răul secolului şi în fiecare zi se descoperă noi efecte nefaste ale acestuia asupra sănătăţii: boli cardiovasculare, dificultăţi de procreare, etc.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Boala Alzheimer ar avea legătură cu traumatismele cerebrale (studii) Leziunile cerebrale traumatice ar creşte riscul unor tulburări cognitive şi al demenţei, potrivit unor studii americane diferite, prezentate luni la Paris, cu ocazia Conferinţei internaţionale a Asociaţiei Alzheimer (AAIC), şi menţionate de AFP.
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.
Boala Alzheimer ar putea fi depistată printr-un test sanguin O echipă de cercetători americani a pus la punct o nouă tehnologie prin care s-ar putea depista boala Alzheimer cu un test sanguin, dar şi alte afecţiuni, arată un studiu publicat joi şi preluat de AFP.
Fumatul masiv la peste 50 de ani măreşte de două ori riscul de Alzheimer Fumatul masiv între 50 şi 60 de ani ar putea mări de peste două ori riscul de a dezvolta boala Alzheimer şi alte forme de demenţă după 20 de ani, arată un studiu realizat de medici finlandezi, publicat luni în Statele Unite.