Cele mai citite
 


Fostul ministru german de externe îi va dona un rinichi soţiei
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unul dintre principalii lideri ai opoziţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, candidatul social-democrat învins de cancelarul Angela Merkel în septembrie, şi-a anunţat luni retragerea temporară din politică pentru a-i dona un rinichi soţiei sale, relatează AP şi AFP.
Soţia fostului lider al grupului parlamentar social-democrat /SPD/ din parlament, Elke Budenbender, 48 de ani, suferă de o insuficienţă renală şi starea ei de sănătate s-a deteriorat în ultimele săptămâni.

'Soţia mea este foarte bolnavă şi, potrivit medicilor, numai un transplant de organ o poate ajuta', a explicat Steinmeier într-o conferinţă de presă. 'În lipsa altei alternative, voi fi chiar eu donator', a adăugat el. Steinmeier, 54 de ani, a explicat că a luat această decizie din cauza listelor lungi de aşteptare pentru a obţine o astfel de grefă. El urmează să fie operat, cel mai probabil, în această săptămână.

Steinmeier a apreciat că s-ar putea reîntoarce pe scena politică în octombrie. Interimatul va fi asigurat de un veteran din SPD, Joachim Poss. Elke Budenbender este de profesie judecătoare, iar cuplul are o fetiţă de 14 ani.

Steinmeier, vicecancelar şi ministru de externe în guvernul 'marii coaliţii' condus de Angela Merkel până în toamna trecută, s-a prezentat împotriva acesteia în cursa pentru cancelaria germană în urma alegerilor legislative din septembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
Germania vrea să faciliteze donările de organe Germania vrea să-şi reformeze legislaţia în contextul lipsei de donatori de organe, problemă relansată toamna trecută după ce unul dintre tenorii vieţii politice i-a donat un rinichi soţiei sale, relatează duminică AFP.
Cele mai noi informaţii privind transplantul şi insuficienţa renală, prezentate la Congresul de Nefrologie Al VII-lea Congres Naţional de Nefrologie, Dializă, Transplant şi Acces Vascular, care a început, joi, la Bucureşti, aduce în atenţie o serie de noutăţi privind dializa peritoneală, actualităţi în managementul anemiei la pacienţii cu insuficienţă renală cronică, dializa hepatică la pacienţi cu insuficienţă...
Mureş: Dr. Radu Deac susţine că Attila Cseke a recunoscut că desfiinţarea IBCvT a fost o decizie politică Profesorul universitar doctor Radu Deac a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că fostul ministrul al Sănătăţii, Attila Cseke, ar fi recunoscut în faţa sa că desfiinţarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş a fost o decizie strict politică.
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...