Cele mai citite
 


Spitalele din subordinea Primăriei Capitalei, fără avertizoare de incendiu
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele 21 de spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei nu dispun de sisteme de avertizare în caz de incendiu, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, după întâlnirea cu directorii unităţilor spitaliceşti.
'Din cele 21 de spitale numai la trei există avertizoare de incendiu, dar acestea nu funcţionează. Sunt spitale care au instalaţii de fum, supraveghere video dar nu merge centrala. Încercăm ca într-un timp scurt să punem aceste probleme la punct', a afirmat Oprescu.
El a precizat că le-a cerut managerilor spitalelor din subordine să prezinte priorităţile de investiţii şi să ia măsuri pentru mărirea capacităţii saloanelor de terapie intensivă pentru prematuri, cum ar fi cele de la Spitalele Filantropia sau Cantacuzino.
Edilul-şef a spus că până în prezent au fost evaluate şapte dintre cele 21 de spitale, urmând ca până la sfârşitul acestei săptămâni să se prezinte rezultatele controlului efectuat de o comisie municipală la toate cele 21 de spitale.
Oprescu a menţionat că o altă problemă constatată la cele şapte unităţi spitaliceşti a fost cea a abaterilor de la disciplină.
'Am constatat întârzieri, tratarea cu uşurinţă a fişei postului şi neseriozitate', a susţinut primarul general.
Directorii Spitalelor Cantacuzino şi Filantropia au arătat, la rândul lor, că au aplicat deja câteva măsuri pentru mărirea capacităţii din maternităţi, cum ar fi scăderea de la trei zile la 48 de ore pentru efectuarea unei operaţii de cezariană, reducerea perioadei de internare a pacientelor.
Totodată, aceştia au spus că urmează să suplimenteze într-un timp foarte scurt numărul ventilatoarelor în saloanele de prematuri.
Directorii de spitale s-au referit şi la comunicarea cu pacientele, un foarte bun canal în acest sens fiind cel oferit de Serviciul de Ambulanţă.
Directorul Administraţiei Spitalelor, Marius Savu, a declarat la rândul lui că există un fond de investiţii aprobat de Consiliul General pe perioada 2009-2013, interval în care vor fi alocate 220 de milioane de euro pentru construirea unor spitale noi, precum Victor Gomoiu, Colentina şi Spitalul de Stomatologie.
De asemenea, există un studiu de fezabilitate şi urmează a fi ridicat un nou spital p+3 în curtea maternităţii Giuleşti, precum şi amenajate şi modernizate celelalte spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambulanţă de terapie intensivă, operaţionalizată la Botoşani O ambulanţă de terapie intensivă de tip C din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani a devenit operaţională începând de marţi. Autospeciala SMURD a intrat în exploatare în cadrul unei ceremonii la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed...
O ambulanţă pentru terapie intensivă, primită anul trecut de autorităţile prahovene, va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare O ambulanţă de tip C1, folosită pentru terapie intensivă, va fi pusă în funcţiune în cursul săptămânii viitoare, decizia fiind luată, sâmbătă, în cadrul unei vizite de lucru a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Argeş: Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă a devenit operaţională Ambulanţa SMURD de terapie intensivă mobilă, aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş de aproape un an, a devenit operaţională începând de luni.
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
R.Moldova: Un echipaj SMURD va activa la Chişinău O ambulanţă mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul de Interne al României Serviciului pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, informează un comunicat de presă citat vineri de Radio Chişinău.