Cele mai citite
 


Gorj: Comisii pentru verificarea şcolilor şi a spitalelor
luni, 23 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu-Jiu, 23 aug /Agerpres/ - O comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii Gorj, ai Consiliului Judeţean Gorj, ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj va verifica stadiul măsurilor stabilite la nivelul autorităţilor locale, privind deschiderea în bune condiţii a noului an şcolar.
Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Alina Iordăchescu, comisia respectivă se va constitui în urma unui ordin al prefectului Liviu Andrei şi va verifica stadiul realizării lucrărilor de investiţii, al reparaţiilor, al acţiunilor de igienizare şi aprovizionare cu combustibil a unităţilor de învăţământ, precum şi modul de pregătire a parcului de maşini necesar asigurării transportului şcolar.
De asemenea, se va verifica dacă şcolile au toate dotările necesare, respectiv mobilier sau obiectele specifice cabinetelor şi laboratoarelor, precum şi stadiul achiziţionării manualelor şi al rechizitelor, stadiul realizării măsurilor de asigurare a securităţii unităţilor de învăţământ şi situaţia autorizării sanitare.
'Comisia va prezenta, peste două săptămâni, o informare cu stadiul realizării măsurilor la nivelul autorităţilor locale, privind deschiderea în bune condiţii a noului an şcolar 2010-2011', a precizat luni, pentru AGERPRES, Alina Iordăchescu.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj a mai menţionat că tot prin ordin al prefectului a fost constituită o altă comisie de control, privind apărarea împotriva incendiilor, în unităţile sanitare publice cu paturi din judeţul Gorj. Aceasta va fi formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
'Membrii comisiei vor efectua controale privind apărarea împotriva incendiilor, cu accent deosebit pe verificarea căilor de acces şi evacuare în şi din unităţi, exploatarea instalaţiilor utilitare ale construcţiilor şi asigurarea mijloacelor tehnice, a sistemelor şi instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi stingere a incendiilor în unităţile sanitare', a mai spus Alina Iordăchescu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Buzău: Comisie de anchetă a CJ pentru verificarea situaţiei de la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Managerul general al Spitalului judeţean de urgenţă Buzău, dr.Marius Anastasiu, a refuzat, luni, să comenteze imaginile prezentate de televiziuni în care mai mulţi copii internaţi la secţia de pediatrie sunt legaţi de paturi, motivând că ''este un fapt minor faţă de problemele mari cu care se confruntă...
Gorj: Zeci de nereguli şi deficienţe descoperite în spitalele din judeţ Târgu-Jiu, 31 aug /Agerpres/ - Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică au verificat, în ultima săptămână, şase spitale şi un centru de hemodializă.
Gorj: Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă beneficiază de o sală de training şi una de relaxare Angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj au la dispoziţie o sală de training şi una de relaxare, amenajarea celor două încăperi fiind efectuată pentru reducerea cheltuielilor privind instruirea personalului, cât şi pentru asigurarea unui climat de recreere în rândul salariaţilor, a declarat...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.