Cele mai citite
 


Hunedoara: Concluziile expertizei tehnice de la Maternitatea Giuleşti - în două săptămâni
luni, 23 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 23 aug /Agerpres/ - Raportul final al expertizei tehnice efectuate de specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani, în cazul echipamentelor distruse de incendiul de la Maternitatea Giuleşti, va fi gata peste două săptămâni, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul INSEMEX, Constantin Lupu.
El a arătat că specialiştii institutului lucrează 'zi şi noapte' la expertiza tehnică propriu-zisă a aparaturii aduse la Petroşani de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, această parte a anchetei urmând să fie gata peste câteva zile.
'Expertizarea tehnică a aparatelor, aşa cum arată ele, cu depuneri de funingine, cu cabluri electrice topite, va fi definitivată de colegii mei, în câteva zile', a spus directorul INSEMEX Petroşani.
Pentru elaborarea raportului final va fi nevoie, însă, de verificarea tuturor ipotezelor luate în calcul, motiv pentru care la Petroşani sunt aşteptate mai multe documentaţii tehnice ale echipamentelor.
'Se lucrează intens la expertiza tehnică, dar nici vorbă de concluzii în zilele următoare. Îmi doresc ca în maxim două săptămâni să avem raportul final, dar nu depinde numai de noi. (...) Raportul final de expertiză va conţine şi cauzele care au condus la producerea evenimentului', a afirmat directorul INSEMEX Petroşani.
Constantin Lupu a menţionat că în laboratorul INSEMEX Petroşani a fost reamenajată 'în oglindă' Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti, respectându-se dimensiunile şi amplasamentele tuturor aparatelor, inclusiv ale celor de aer condiţionat. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Aparatura medicală de la Maternitatea Giuleşti este trimisă la Petroşani pentru expertiză Aparatele medicale de la Secţia Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti sunt încărcate vineri într-un camion al Jandarmeriei şi vor fi transportate la Petroşani pentru a fi supuse unei expertize.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Procesul privind incendiul de la maternitatea Giuleşti, amânat pentru 16 aprilie Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au amânat, miercuri, pentru 16 aprilie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, amânat cu trei săptămâni Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au amânat luni pentru 28 februarie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.
O nouă amânare în dosarul privind Maternitatea Giuleşti; termen - 14 mai Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au amânat marţi pentru 14 mai dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, deoarece nu au primit documentele solicitate de la spitalele Marie-Curie şi Grigore Alexandrescu şi de la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", care ar putea duce la schimbarea...