Cele mai citite
 


Primul transplant din lume de mâini şi faţă, efectuat de medici francezi
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Paris, 14 aprilie /Agerpres/ - Chirurgi francezi au realizat în noaptea de sâmbătă spre duminică o premieră mondială, transplantând o parte a feţei şi mâinile la un bărbat de 30 de ani, la spitalul Henri Mondor de Créteil, de la periferia capitalei, relatează AFP.

Intervenţia, care a mobilizat 40 de persoane, a durat aproape 30 de ore. Pacientul suferise arsuri grave în urma unui accident în 2004, potrivit unui comunicat al spitalului.

Aceasta este a şasea grefă de faţă din lume, însă este primul transplant simultan de faţă şi mâini la acelaşi pacient.

Operaţia a fost practicată pentru faţă de echipa profesorului Laurent Lantiéri şi a doctorului Jean-Paul Meningaud (Henri Mondor de Créteil), iar pentru mâini de echipa doctorului Christian Dumontier (Hôpital Saint-Antoine din Paris).

Primul transplant de faţă din lume a fost realizat în 2005 la Amiens, nordul Franţei, pe o femeie, Isabelle Dinoire, 38 de ani, muşcată de câinele său.

Prima grefă de mână a fost realizată la Lyon în 1998 de profesorul Jean-Michel Dubernard, care a efectuat apoi în ianuarie 2000 primul transplant pentru ambele mâini. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat în premieră mondială un transplant de mâini şi picioare O echipă numeroasă de chirurgi turci a realizat transplantul tuturor celor patru membre ale unui pacient, dar au fost nevoiţi să înlăture un picior din cauza unor complicaţii cardiovasculare apărute după operaţie, a anunţat duminică spitalul universitar Hacettepe din Ankara, citat de agenţia Belga.
A doua grefă facială din SUA, realizată de un spital din Boston Washington, 14 aprilie /Agerpres/ - Un spital din Boston (Massachusetts) a realizat joi o grefă facială la un bărbat care fusese desfigurat, a doua operaţie de acest tip din SUA, a indicat spitalul vineri, relatează AFP.
Dolj: Transplant de os realizat în premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost realizat, miercuri, primul transplant de os în Clinica de Ortopedie şi Traumatologie, care a fost acreditată recent pentru astfel de intervenţii.
Al doilea pacient spaniol care a suferit o grefă de faţă mulţumeşte familiei donatorului Al doilea pacient spaniol care a suferit o grefă de faţă a apărut marţi la o conferinţă de presă, la trei luni după operaţie, pentru 'a mulţumi familiei donatorului' şi a-şi împărtăşi 'bucuria', transmite AFP.
Mureş: Transplant de grefă pentru refacerea sistemului hematopoietic şi imunitar al organismului, în premieră naţională Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, profesor doctor Benedek Istvan, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că a efectuat în premieră naţională un transplant de grefă, de la un tânăr polonez la unul român, cei doi având grupe sanguine diferite, pentru refacerea sistemului...
Prima grefă de faţă realizată în Turcia Chirurgii turci au reuşit sâmbătă să realizeze prima grefă de faţă din Turcia şi a 20-a din lume, informează agenţia Anatolia.