Cele mai citite
 


Suspiciunile de antrax la doi bulgari nu s-au confirmat
marţi, 24 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare bulgare au respins suspiciunile că două persoane din regiunea Razgrad (nord-est) s-ar fi infectat cu antrax.
Aceste suspiciuni apăruseră după ce cinci oi din aceeaşi turmă au murit în decursul săptămânii trecute în satul Brestovene. Potrivit medicilor, proprietarul turmei şi nepotul său de 8 ani prezentau simptome de antrax cutanat.

Inspectoratul Sanitar Regional a anunţat însă luni că analizele efectuate într-un laborator din Şumen nu confirmă aceste suspiciuni. Reprezentanţii au precizat totuşi că mai aşteaptă să apară rezultatele analizelor efectuate la Laboratorul naţional de referinţă din capitala Sofia.

Cu toate acestea, bătrânul şi nepotul lui sunt trataţi preventiv cu antibiotice, iar serviciile veterinare au dispus vaccinarea tuturor celor 1.200 de ovine şi 400 de bovine din sat.

Un alt caz de antrax a fost înregistrat săptămâna trecută în satul Stefan Karadzhovo (sudul ţării). Un cioban din această localitate satul a fost spitalizat în oraşul Iambol din sudul Bulgariei, după ce a fost diagnosticat cu o formă de antrax cutanat. Ciobanul, în vârstă de 47 de ani, s-a infectat după sacrificarea unei oi bolnave, însă a declarat că nimeni nu a mâncat din carnea infestată.

Medicii au relatat că starea bărbatului este bună şi că va fi externat în cursul săptămânii. Satul a fost pus sub carantină, iar toate animalele au fost vaccinate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Un cioban din Dor Mărunt internat cu suspiciune de antrax cutanat Un cioban în vârstă de 35 de ani din comuna Dor Mărunt se află internat la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş" din Capitală cu suspiciunea de antrax cutanat.
Doi bulgari spitalizaţi cu antrax în oraşul Ruse Corespondentul Agerpres Ivan Radev transmite: Doi bulgari sunt internaţi în spitalul din oraşul Ruse (la graniţa cu România) cu diagnosticul antrax. Potrivit postului naţional de radio, cei doi s-au infectat de la o capră pe care au tăiat-o. Acesta este primul caz de antrax la oameni în regiunea Ruse...
Olt: Evoluţia stării de sănătate a pacienţilor suspectaţi de antrax este bună Cei doi bărbaţi internaţi la Spitalul Caracal cu suspiciune de antrax cutanat au o evoluţie bună a stării de sănătate, potrivit medicului Liviu Radu, directorul unităţii sanitare.
Tulcea: Unul dintre tinerii internaţi cu suspiciune de antrax a murit Tânărul de 25 de ani, internat în spital la sfârşitul săptămânii trecute cu suspiciunea de antrax cutanat, a murit duminică seara, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Comunicat de presă - DSVSA Giurgiu Caz de Antrax confirmat în judeţul Giurgiu