Cele mai citite
 


Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore
luni, 23 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.
''Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că învinuita, angajată a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului, în sensul că nu a supravegheat în permanenţă nou-născuţii aflaţi în salonul de 'terapie intensivă'. Prin faptul că a părăsit în mod nejustificat salonul, a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor. Consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase'', se arată &ic irc;ntr-un comunicat al Parchetului General.
Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în funcţie de probe, este posibil să se înceapă urmărirea penală şi împotriva altor persoane fizice sau juridice.
Marius Iacob a mai spus că în anchetă au fost depuse trei rapoarte, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la ITM Bucureşti şi de la Institutul de Tehnologii Avansate din cadrul SRI.
Astfel, raportul de la ISU a stabilit că împrejurarea probabilă determinantă de producere a incendiului a fost existenţa unor conductori electrici improvizaţi în salonul de la terapie intensivă.
Raportul de la ITM Bucureşti a concluzionat că în salonul unde se aflau cei 11 bebeluşi flacăra a cuprins 10% din încăpere şi s-a dezvoltat în două faze. În prima fază, focul s-a dezvoltat într-un mediu atmosferic normal, iar în a doua fază incendiul s-a propagat într-un mediu îmbogăţit cu oxigen din două surse: instalaţia cu oxigen sub presiune şi instalaţia de aer comprimat.
Cel de-al treilea raport de la Institutul de Tehnologii Avansate a reliefat că asistenta Florentina Cârstea a lipsit din salon 12 minute, între orele 18.24-18.36, perioadă în care focul a izbucnit şi s-a propagat cu repeziciune.
Procurorul a mai declarat că în cele 12 minute asistenta s-a aflat în alte saloane, deşi ea trebuia să supravegheze numai salonul de la terapie intensivă.
Marius Iacob a mai spus că existau mai multe cartele magnetice de acces la terapie intensivă, însă nu îşi poate explica de ce celelalte cadre medicale nu au intervenit la timp. AGERPRES
Notare
Comentarii
Din punctul meu de vedere cred ca sistemul trebuie revigorat de principiu de la cap...nu de la coada...(deoarece e deja imputit) de ce nu se fac astfel de controale inainte de intamplarea unor tragedii precum ,,Giulesti" ?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Şeful Serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, reţinut de procurori Şeful Serviciului tehnic al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu - Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, informează...