Cele mai citite
 


Vaslui: Sistemul sanitar din judeţ se confruntă cu o lipsă acută de personal
luni, 23 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 23 aug /Agerpres/ - Sistemul sanitar din judeţul Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de personal, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Din schema de personal a celor şapte spitale vasluiene şi a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui lipsesc 64 de medici specialişti şi 141 de asistente medicale.
'La Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Vaslui este înregistrată cea mai mare lipsă de personal. Unitatea ar mai avea nevoie în prezent, pentru a-şi putea desfăşura activitatea la parametri normali, de 21 de medici, din care şase pentru Unitatea de Primiri Urgenţe-SMURD, şi de 65 de asistenţi. Criză mare de personal este şi la Spitalul Municipal de Urgenţă din Bârlad. Din schema de personal de aici lipsesc nouă medici şi 23 asistenţi', a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.
De asemenea, la Spitalul de copii 'Sf. Nicolae' Bârlad mai este nevoie de doi medici şi şapte asistenţi, la spitalul din Huşi deficitul de personal este de trei medici şi patru asistenţi, iar la Negreşti de nouă medici şi nouă asistenţi.
SAJ Vaslui se confruntă cu o lipsă acută de personal, aici fiind nevoie de 13 medici şi 20 de asistenţi.
'Ne descurcăm foarte greu din această cauză. De la un an la altul numărul salariaţilor este tot mai mic. Oamenii pleacă pentru că sunt nemulţumiţi din cauza salariilor mici şi a condiţiilor de muncă', a declarat directorul SAJ Vaslui, Aurora Popa. ?
Specialităţile deficitare din cauza lipsei medicilor sunt diabet şi alte boli de nutriţie, psihiatrie, medicina de urgenţă, medicina de laborator, chirurgie pediatrică, gastroenterologie, neonatologie, pneumologie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Vaslui: Criză de personal în spitalele vasluiene Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză de personal fără precedent, unele secţii fiind nevoite să funcţioneze cu un singur medic în condiţiile în care necesarul ar fi de patru sau cinci.
Vaslui: S-a dublat numărul cadrelor medicale plecate la muncă în străinătate Autorităţile sanitare vasluiene afirmă că în 2010 numărul cadrelor medicale care au părăsit sistemul pentru un loc de muncă în străinătate s-a dublat în comparaţie cu anul 2009.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul 'Elena Beldiman' din Bârlad Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat o anchetă la Spitalul de Urgenţă 'Elena Beldiman' din Bârlad, după ce familia unui bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a reclamat faptul că bătrânul ar fi fost tratat cu neglijenţă de medicii spitalului.
Vaslui: Serviciul de ambulanţă funcţionează cu doar 4 medici din 16 Vaslui, 29 oct /Agerpres/ - Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui funcţionează la această dată cu un deficit de personal de aproximativ 300 de cadre.
DSP Vaslui: Protocoalele au fost respectate în cazul copilului din Huşi care nu a putut fi intubat Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că protocoalele medicale au fost respectate în cazul unui copil de 1 an, ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Huşi şi care nu a putut fi intubat din cauză că în unitatea sanitară nu erau prezenţi nici medicul urgentist şi nici medicul...