Cele mai citite
 


Ordinul Asistenţilor suspendă propria anchetă în cazul de la Maternitatea Giuleşti
luni, 23 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Conducerea filialei municipiului Bucureşti a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a anunţat suspendarea anchetei profesionale în cazul evenimentelor petrecute la Maternitatea Giuleşti, până la finalizarea anchetei penale declanşate de autorităţile judiciare, se precizează într-un comunicat transmis luni AGERPRES.
Filiala Municipiului Bucureşti a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a anunţat pe 19 august că urma să declanşeze propria anchetă în cazul în care unul sau mai mulţi asistenţi medicali/moaşe de la Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie 'prof. dr. Panait Sârbu' vor fi culpabilizaţi la finalul anchetei judiciare aflate în desfăşurare.
'Suntem alături cu sufletul de nou-născuţii care se zbat între viaţă şi moarte, familiile greu încercate şi de colegii noştri. Ne exprimăm regretul că o asemenea tragedie îndoliază sistemul medical românesc. Situaţia dramatică (...) a declanşat un val de informaţie mediatică bazat pe surse neoficiale din care rezultă acuzaţii care afectează grav imaginea profesiei de asistent medical/moaşă', se arăta în comunicatul de presă transmis în 19 august.
Potrivit aceluiaşi comunicat, în cazul în care unul sau mai mulţi asistenţi medicali/moaşe vor fi culpabilizaţi la finalul anchetei judiciare aflate în desfăşurare, organizaţia profesională va declanşa propria anchetă în conformitate cu legislaţia în vigoare şi Codul de Etică şi Deontologie Profesională. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ordinul Asistenţilor Medicali se delimitează de declaraţiile făcute de Gheorghe Georgescu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) - filiala Municipiului Bucureşti precizează, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES, că asistentul medical Gheorghe Georgescu nu este abilitat de conducerea filialei să ofere informaţii despre ancheta...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Mama unuia dintre bebeluşii morţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, audiată de procurori Bucureşti, 25 aug /Agerpres/ - Mihaela Damian, mama unuia dintre nou-născuţii decedaţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, este audiată miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Gabriel Bănceanu: Accidentul de la Maternitatea Giuleşti se putea întâmpla în orice spital Bucureşti, 30 aug /Agerpres/ - Accidentul produs în urmă cu două săptămâni la Maternitatea Giuleşti se putea întâmpla în orice spital din România, este de părere preşedintele Societăţii Române de Obstetrică şi Ginecologie (SROG), Gabriel Bănceanu.