Cele mai citite
 


Prahova: Punctele nevralgice ale spitalelor preluate de CJ, analizate până pe 30 septembrie
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Punctele 'nevralgice' ale celor trei spitale al căror management a fost preluat de Consiliul Judeţean (CJ) Prahova, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), cel de Pediatrie şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, vor fi analizate până la data de 30 septembrie, a declarat, luni seară, preşedintele CJ, Mircea Cosma, într-o conferinţă de presă susţinută la SJU.
'Se va analiza, până în 30 septembrie, tot ce înseamnă puncte nevralgice, se va evalua volumul de investiţii şi de fonduri necesare şi, începând cu acea dată, se vor genera studii de fezabilitate, proiectele, astfel încât până în 2012 să putem spune că Spitalul Judeţean de Urgenţă poate fi acreditat, că Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie poate fi acreditat', a afirmat Cosma.
În ceea ce priveşte Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, şeful administraţiei judeţene a menţionat că se păstrează ideea privind realizarea, prin fonduri europene, a unei noi investiţii cu această destinaţie în locaţia pe care CJ a cumpărat-o în spatele SJU.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean a punctat că vor fi elaborate proiecte în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică şi distribuţia acesteia în clădirea SJU, dar şi proiecte referitoare la anveloparea termică a clădirii, îmbunătăţirea sistemului de furnizare a apei calde şi a celorlalte utilităţi.
În ceea ce priveşte starea celorlalte locaţii în care funcţionează secţii ale SJU, modernizarea clădirii de la Neuropsihiatrie va fi finalizată în noiembrie, peste câteva săptămâni vor începe şi lucrările la Secţia de Oftalmologie, iar referitor la Secţia TBC există discuţii privind închiderea acesteia şi transferarea obiectului de activitate către alte spitale din judeţ.
Preşedintele CJ, Mircea Cosma, a precizat că, în bugetul pe anul în curs, este prevăzută dotarea cu echipamente a unităţilor spitaliceşti, lista de achiziţii în valoare de aproximativ cinci milioane de euro urmând a fi scoasă la licitaţie.
Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti există din anul 1974. Aproximativ 85% din reţeaua electrică este veche, pe aluminiu, iar prizele şi întrerupătoarele trebuie schimbate aproape în totalitate.
Între anii 1993 şi 2000 s-au făcut lucrări de consolidare, iar în ultimii zece ani au fost modernizate secţia ATI, blocul operator, secţiile de dializă şi chirurgie plastică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Fonduri europene de peste două milioane euro pentru maternitatea din Ploieşti Ploieşti, 8 apr /Agerpres/- Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Ploieşti va beneficia de fonduri europene în valoare de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, banii urmând a fi folosiţi pentru finanţarea a două proiecte.
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Prahova: Investiţii de aproape 1,3 milioane lei la Maternitatea Ploieşti Aproximativ 1,3 milioane lei au fost alocaţi de către Consiliul Judeţean (CJ) Prahova pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Ploieşti, aceasta fiind prima dintre cele trei unităţi spitaliceşti aflate în administrarea CJ care au finalizat investiţiile aferente anului...
Prahova: Bugetul SJU Ploieşti, cu aproximativ două milioane de lei mai mare decât în 2013 Ploieşti, 16 ian /Agerpres/- Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, implicat într-un scandal la sfârşitul anului trecut, va fi în 2014 cu aproximativ două milioane de lei mai mare decât cel din anul precedent.
Prahova: Dotări performante pentru secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti Zece paturi speciale au fost achiziţionate din fonduri ale Consiliului Judeţean (CJ) Prahova pentru secţia Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti (SJUP), acestea fiind necesare în cazul bolnavilor cu politraumă şi al celor aflaţi în stare critică.