Cele mai citite
 


Mehedinţi: Control în spitale vizând siguranţa în exploatarea echipamentelor medicale
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O comisie mixtă formată din inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi vor verifica în perioada 24-31 august starea echipamentelor medicale din unităţile sanitare publice ale judeţului.
Reprezentanta ISU Mehedinţi, Ramona Nistor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că această decizie a fost luată de prefectul judeţului, care a emis şi un ordin în acest sens, în urma incendiului produs în 16 august la Spitalul clinic de obstretică şi ginecologie 'Panait Sârbu' din Bucureşti.
'Va fi verificat modul în care se respectă dispoziţiile legale privind apărarea împotriva incendiilor, un accent deosebit punându-se pe fluidizarea căilor de acces-evacuare, starea instalaţiilor utilitare din inventar şi asigurarea mijloacelor tehnice, a sistemelor de detecţie, semnalizare şi stingerea acestora', a precizat Nistor.
Echipa de control va inventaria deficienţele descoperite precum şi situaţiile cu factor ridicat de risc de incendiu şi va dispune măsuri de remediere a acestora chiar pe timpul de desfăşurare al verificărilor.
Potrivit sursei citate, scopul acestor acţiuni de control îl reprezintă reducerea riscului de incendiu în unităţile sanitar e publice pentru creşterea siguranţei pacienţilor şi personalului medical din spitale din oraşele Drobeta Turnu Severin, Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: ISU a intervenit, în primul semestru, în peste 2.700 de situaţii de urgenţă ISU Mehedinţi a desfăşurat, în primul semestru al anului, 2.775 intervenţii, conform raportului prezentat, marţi, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mehedinţi. Misiunile au fost derulate în urma primirii, prin intermediul SNUAU 112, a unui număr de 4,375 apeluri...
Mehedinţi: Spitalele vor fi preluate după achitarea datoriilor Unităţile spitaliceşti din oraşele Drobeta Turnu Severin, Orşova, Strehaia, Vânju Mare şi Baia de Aramă vor putea fi transferate începând cu 1 iulie către administraţiile locale şi judeţene, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Aurelian Borugă.
Mehedinţi: Instruirea personalului cu atribuţii în acordarea asistenţei medicale de urgenţă O instruire cu reprezentanţii structurilor cu atribuţii în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă la nivelul judeţului a avut loc, joi, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi.
Mehedinţi: ISU a demarat înscrierile pentru recrutarea de voluntari în cadrul campaniei "Salvator din pasiune" La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a început, marţi, acţiunea de recrutare a persoanelor interesate să activeze în cadrul campaniei "Salvator din pasiune".
Mehedinţi: Dispecerat comun ISU-SAJ, operaţionalizat la Drobeta Turnu Severin Un dispecerat integrat comun între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost operaţionalizat în judeţul Mehedinţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al structurii, Ramona Nistor.
Mehedinţi: Parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a mărit cu patru autospeciale de intervenţie Patru autospeciale de intervenţie la incendii a primit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt Ramona Nistor.