Cele mai citite
 


Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor va picheta CNAS
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că va organiza în perioada 23-25 septembrie o acţiune de pichetare a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
'În luna septembrie pacienţi, medici, cadre medicale, furnizori de servicii şi produse medicale, asociaţii şi fundaţii de pacienţi vor putea depune reclamaţii pentru CNAS şi pentru alte instituţii de autoritate din sistemul de sănătate. În cadrul evenimentului ANPP va picheta pentru drepturile tuturor - pacienţi, medici, cadre medicale, furnizori de servicii şi produse medicale - pentru că doar soluţionând problemele comune, sistemul sanitar va putea fi deblocat', se arată în comunicat.
În cadrul formei de protest paşnice, după cum susţin organizatorii, se vor dezbate probleme precum limitele consultaţiilor medicale în asistenţă primară şi în ambulatoriul de specialitate, investigaţiile paraclinice ca nivel şi volum de compensare, asigurarea asistenţei medicale complete pe perioada spitalizării, medicamentele ca mod şi nivel de compensare în ambulatoriu, termenele de soluţionare a dosarelor privind listele de aşteptare pentru tratamente şi intervenţii medicale ale pacienţilor, accesul la încheierea contractelor de asigurare socială de sănătate, vom analiza efectele negative generate de Contractul-cadru pe 2010 şi de Lista de medicamente compensate aplicată de la 1 iulie, care au afectat grav atât pacienţii, cât şi furnizorii de produse şi servicii de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Ciurchea (CNAS): Sistemul sanitar se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar, că sistemul sanitar românesc se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior şi că soluţia se află inclusiv în...
Asociaţia pentru Protecţia Pacienţilor solicită includerea distoniei în programul naţional al bolilor rare Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP) a solicitat vineri, printr-o scrisoare deschisă adresată Guvernului şi ministerelor de resort, includerea distoniei neuromusculare în programul naţional al bolilor rare, fără a afecta celelalte afecţiuni cuprinse deja în acest program.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CNAS admite că există unele probleme de funcţionare a cardului de sănătate, dar spune că va găsi soluţii de rezolvare Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a admis joi că există unele probleme reale de funcţionare a sistemului cardului de sănătate, "cel mai frecvent" la furnizorii de servicii medicale care utilizează alt soft decât cel pus la dispoziţie gratuit de instituţie şi a precizat că va găsi soluţii pentru...
INTERVIU Cristian Buşoi: Populaţia trebuie să primească garanţia că bugetul CNAS este cheltuit corect La împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, preşedintele acesteia, medicul Cristian Buşoi, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că instituţia pe care o conduce a avut, de-a lungul timpului, o contribuţie benefică pentru sistemul sanitar din România şi a jucat...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.