Cele mai citite
 


Un medic anestezist din Franţa refuză Legiunea de Onoare în semn de protest faţă de expulzările de străini
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic anestezist din localitatea franceză Pau /sud/, dna Anne-Marie Gouvet, angajată pe lângă organizaţii umanitare, a decis să refuze Legiunea de Onoare în semn de protest faţă de politica de expulzări întreprinsă de guvern, potrivit ediţiei de luni a cotidianului Le Figaro.
Anne-Marie Gouvet, medic anestezist la Policlinica Navarre din Pau, trebuia să primească Legiunea de Onoare în ianuarie anul viitor.

Dna Gouvet a declarat pentru AFP că i-a scris preşedintelui ţării, Nicolas Sarkozy, pentru a-i explica refuzul său, subliniind îndeosebi că ea trebuia să primească această distincţie tocmai pentru angajarea sa în cauze umanitare. ''După expulzările de afgani şi acum de ţigani, refuz Legiunea de Onoare, cu fruntea sus'', a afirmat ea.

Anne-Marie Gouvet participă la misiuni umanitare, îndeosebi pe lângă organizaţia M?decins du Monde. Ea a făcut parte mai ales din echipe trimise în India, Pakistan şi Afganistan.

Promovarea sa la rangul de ''Chevalier de la L?gion d'honneur'', despre care Anne-Marie Gouvet precizează că a fost solicitată în secret de soţul şi fiul ei, fusese anunţată cu ocazia promovărilor pe 14 iulie a.c.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Politica privind romii adoptată de guvernul francez este 'ineficientă şi inumană' (asociaţii din 'Romeurope') Desfiinţarea taberelor ilegale şi lupta împotriva "delincvenţei" romilor a fost obiectivul anunţat de guvernul francez în vara lui 2010. Un an mai târziu, asociaţiile colectivului ''Romeurope'', care lucrează în fiecare zi, de ani de zile, cu aceste comunităţi, afirmă că situaţia romilor din Franţa nu...
Campania de vaccinare contra gripei AH1N1 în Franţa, verificată de o comisie parlamentară de anchetă Campania de vaccinare contra gripei noi (AH1N1) va face obiectul unei anchete parlamentare, după ce Adunarea Naţională a Franţei a dat undă verde, miercuri, constituirii unei comisii de anchetă, transmite AFP.
Primarul Strasbourgului critică 'politica ţapului ispăşitor' privind romii Cu ocazia summitului primarilor consacrat chestiunii romilor, desfăşurat la 22 septembrie, la Strasbourg, participanţii au criticat politica dură franceză cu privire la imigranţii români, scrie ziarul Le Republicain Lorrain în ediţia de vineri.
Franţa reduce lista meseriilor deschise străinilor din afara UE Guvernul francez a redus la jumătate lista meseriilor pentru care pot fi angajaţi cetăţeni străini din afara Uniunii Europene, care pot astfel imigra în mod legal în Franţa pentru a ocupa locuri de muncă acolo unde sunt greu de găsit candidaţi, relatează vineri AFP.
Nicolas Sarkozy promite 'transparenţă totală' în scandalul protezelor mamare PIP Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a promis 'transparenţă totală' în scandalul protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), care a luat o dimensiune mondială, informează miercuri AFP.
Medicii Lumii denunţă condiţiile de viaţă ale romilor din Franţa La un an de la declanşarea unei politici de expulzare masivă a romilor, acţiunile de acest fel continuă, iar situaţia precară a celor rămaşi în Franţa se agravează, se spune într-un raport al Medicilor Lumii /MDM/ prezentat marţi, scrie săptămânalul Le Point.