Cele mai citite
 


Guvernul poate discuta prioritizarea angajărilor în sănătate
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul poate discuta prioritizarea angajărilor în sănătate, însă, în acest moment, doar pe posturile libere potrivit reglementărilor anterioare care prevăd angajarea unei persoane atunci când sunt şapte posturi libere în sistemul bugetar, a declarat, marţi, prim-ministrul Emil Boc.
'În acest moment, există posibilitatea ca unul din şapte să se angajeze, potrivit procedurilor legale, şi acest lucru se derulează. (...) Unul din şapte, în acest moment, se poate face şi putem discuta ca în cazul în care posturile care sunt libere pe baza legii să fie prioritizate acolo unde este nevoia cea mai mare', a subliniat Boc, la Palatul Parlamentului.
El a menţionat că a cerut în Guvern o evaluare privind posibilitatea angajărilor în sănătate, însă în baza prevederilor legale actuale.
Totodată, Boc a precizat că nu se opune angajărilor în sănătate, dar cu condiţia ca acestea să se facă potrivit legislaţiei curente, care limitează ocuparea în sistemul bugetar, urmând ca în luna septembrie să se evalueze necesarul de resurse umane în sistemul de sănătate.
'Am cerut să se facă o evaluare per sistem şi să se vadă în urma aplicării prevederii legale a angajării unu din şapte câte posturi sunt disponibile, să se acorde cu prioritate acolo unde sunt probleme în sistem, iar, după aceea vom discuta, în urma finalizării procesului de restructurare în luna septembrie ce resurse umane putem avea. Pentru că nu poţi, pe de-o parte, să faci restructurare şi, pe de altă parte,m să faci angajări în acelaşi timp. Trebuie să faci analize obiective pentru a lua decizii corecte şi fundamentate pe dată', a spus premierul.
Primul-ministru participă, marţi, la şedinţa grupului senatorial al PDL.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Despre deblocarea posturilor vom discuta în septembrie Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu, că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul sănătăţii.
Guvernul va discuta despre deblocarea posturilor în septembrie Prim-ministrul Emil Boc a declarat, joi, la Sibiu (nord-vest de Bucureşti), că în luna septembrie va avea loc o discuţie despre deblocarea posturilor din domeniul sănătăţii.
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
Emil Boc: Sunt convins că vor exista resurse în Coaliţie pentru retrimiterea OUG 107/2010 la comisie Premierul Emil Boc s-a declarat convins, miercuri, că vor exista resurse la nivelul Coaliţiei de guvernare astfel încât Ordonanţa 107/2010 prin care pensionarilor ale căror pensii depăşesc 740 de lei li se aplică o contribuţie pentru fondul de sănătate de 5,5%, să fie retrimisă la comisie.
Premierul Boc spune că a dat prioritate bugetară Justiţiei, în faţa Sănătăţii şi Educaţiei Primul-ministru Emil Boc a declarat, joi, că a "fost o bătălie" în Guvern pentru a da prioritate Justiţiei în faţa Educaţiei şi Sănătăţii, în proiecţiile bugetare cuprinse în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2012-2014.
Emil Boc: Programul de restructurare a spitalelor trebuie dus până la capăt Şeful Executiv, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, în judeţul Hunedoara, că înţelege nemulţumirile oamenilor legate de închiderea unor spitale, dar a subliniat că 'această reformă este necesară' şi că 'trebuie făcută pentru a creşte calitatea serviciilor medicale în România şi pentru a fi sigur că, atunci...