Cele mai citite
 


Un al treilea bebeluş a murit la Mainz din cauza unei perfuzii contaminate
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un al treilea bebeluş a murit la Mainz (vestul Germaniei) din cauza unei perfuzii contaminate cu o bacterie, a anunţat marţi clinica universitară din oraş, citată de AFP.
Sâmbătă, doi bebeluşi aflaţi la terapie intensivă au murit, după ce li s-a pus o perfuzie cu acelaşi preparat alimentar, în timp ce alţi cinci erau în stare critică.

Al treilea copil, mort luni seară, era prematur, născut în săptămâna a 24-a e sarcină, şi se număra printre cei cinci în stare gravă, spune directorul clinicii.

Parchetul a declanşat o anchetă pentru omucidere prin neglijenţă şi vătămări corporale. Originea infecţiei nu era încă cunoscută marţi dimineaţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Mureş: Intervenţie pe cord deschis în cazul unui bebeluş de 2,7 kilograme O echipă de medici de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din Târgu Mureş, condusă de dr. Horaţiu Suciu, a operat pe cord deschis, miercuri seara, un bebeluş în vârstă de o lună şi o săptămână din Bucureşti, cu o greutate de doar 2,7 kilograme.
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienţi în stare critică, alţi trei în stare gravă În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.
Spitalul de Arşi: Patru răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă; 11 - în stare gravă, dar stabili Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalţi 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internaţi pe secţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...