Cele mai citite
 


CICR face apel la elucidarea situaţiei a circa 15.000 de persoane date încă dispărute în fosta Iugoslavie
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii /CICR/ a făcut apel luni la ţările rezultate din fosta Iugoslavie de a depune mai multe eforturi pentru elucidarea situaţiei a circa 15.000 de persoane care sunt în continuare date dispărute, informează AFP.
''După ultimele statistici, există persoane - bărbaţi, femei şi copii - ale căror vieţi au fost distruse de violenţe'', a declarat Paul-Henri Arni, şeful delegaţiei regionale a CICR la Belgrad.

''Este ceva fundamental, este o problemă de demnitate şi de responsabilitate politică de a putea să transmitem veşti miilor de familii afectate şi de a le oferi sprijin. Ţările din Balcani trebuie să facă mai mult pentru a se achita de această sarcină'', a spus Paul-Henri Arni.

Responsabilul CICR a inaugurat luni la Belgrad o expoziţie şi o carte intitulată ''Vieţi lipsă''.

Cartea şi expoziţia vorbesc despre 15 persoane din Croaţia, Bosnia, Serbia şi Kosovo, ale căror rude au dispărut în timpul sau după conflictele din anii '90.

După Belgrad, expoziţia va putea fi văzută în mai multe oraşe din regiune. Ea va fi apoi mutată succesiv la Londra, Bruxelles, Strasbourg, Berna şi Ottawa.

Conflictele din spaţiul fostei Iugoslavii s-au soldat cu circa 140.000 de victime. Aproximativ 40.000 de persoane au fost date dispărute şi nu există încă nici o veste despre alte 14.650.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Yemenul, unde s-au înregistrat 767 de morţi şi 2.906 răniţi, are nevoie urgentă de medicamente (organizaţii) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a deplâns vineri lipsa cruntă de medicamente, alimente şi carburanţi în Yemen, unde bilanţul recentelor violenţe se ridică la 767 de morţi şi 2.906 răniţi, relatează AFP.
Violenţe în Libia: Crucea Roşie îşi sistează misiunea în Misrata şi Benghazi Comitetul Internaţional al Crucii Rosii (CICR) a anunţat duminică seara suspendarea operaţiunilor sale în Benghazi şi Misrata după un nou atac cu arme grele împotriva reprezentanţei sale în aceste două oraşe libiene, a declarat agenţiei de presă Reuters şeful misiunii CICR în Libia, Ishfaq Muhamed Khan...
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face apel la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel marţi la crearea unui 'spaţiu umanitar' în estul Ucrainei, pentru a permite livrarea de ajutor umanitar către populaţia acestei regiuni ucrainene, scena unui conflict armat între Kiev şi rebelii proruşi, informează agenţia de presă AFP.
Siria: Convoiul Crucii Roşii Internaţionale nu a putut intra în Baba Amr Convoiul de şapte camioane ale Crucii Roşii Internaţionale (CICR) şi Semilunii roşii arabe siriene (CRAS) nu a putut intra vineri după-amiaza în cartierul Baba Amr din oraşul rebel sirian Homs, recucerit joi de forţele regimului lui Bashir al-Assad, informează Reuters şi AFP.