Cele mai citite
 


La circa 104 raporturi sexuale se concepe un bebeluş
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stresul, Stiri
 

  Un studiu american publicat pe 22 august în cotidianul Le Parisien arată că un cuplu face în medie 104 încercări pentru a concepe un copil . Printre factorii care contribuie la scăderea eficienţei în materie de concepţie se numără şi stresul, spun cercetătorii, citaţi de Le Parisien.

Un număr de 104 de raporturi sexuale, adică patru pe săptămână timp de şase luni - este numărul mediu necesar pentru procreare, potrivit unui studiu american realizat la cererea unei firme care produce teste de sarcină şi desfăşurat pe 3 000 de femei. Femeile, în perioada ovulaţiei, au din start doar 30% şanse de a rămâne însărcinate, multe din ele necunoscându-şi precis această perioadă. Stresul constituie şi el un factor care face procrearea şi mai dificilă.

Un sfert dintre femeile intervievate consideră că, atunci când cuplul doreşte un copil, presiunea şi raporturile 'programate' nu sunt în beneficiul scopului propus. Ginecologul Sylvain Mimoun recomandă prin urmare cuplurilor să nu se mai gândească la asta, să se destindă ca şi cum ar fi în concediu, perioadă în care femeile rămân adesea însărcinate.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Premieră mondială la Geneva: fecundare asistată in vivo Acest nou tip de procreaţie, in vivo, este legat de un dispozitiv novator dezvoltat de compania de biotehnologie din Geneva, Anecova. Primul bebeluş născut în Elveţia prin fecundare asistată la lumina zilei, la Geneva, la 30 octombrie. Băieţelul se simte bine. 'Este o premieră mondială', afirmă Pascal...
Ce boli afecteaza fertilitatea feminina? Atunci cand vine vorba de fertilitate, de multe ori credem ca daca avem timpul de partea noastra, conceperea unui copil nu va deveni o problema. Cu toate acestea, pe langa varsta si compatibilitatea partenerilor, exista o multime de factori externi ce pot influenta reusita unui cuplu de a...
Portugalia: Naşterea unui bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală Un bebeluş a cărui mamă se afla în moarte cerebrală de patru luni s-a născut marţi în stare bună de sănătate, a anunţat un spital din Lisabona, citat de EFE.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Dieta mamicii in devenire: bio vs. conventional: mami, e timpul sa te gandesti la sanatatea copilului tau In ultimii ani, societatea pare sa fi devenit din ce in ce mai constienta de efectele nocive pe care le produce consumul de Organisme Modificate Genetic. In plus, majoritatea dintre ele provin din culturi pline de pesticide si de chimicale, multe dovedite drept periculoase, prin studii.