Cele mai citite
 


Legumele verzi sunt indicate pentru prevenirea şi tratarea diabetului (studiu)
sâmbătă, 25 august 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Diabetul, Ce mancam?, Mancam sanatos, Boli de nutritie
 

 Se ştie deja că legumele verzi sunt bune pentru sănătate. Virtuţile lor sunt confirmate în cadrul unui studiu asupra prevenirii diabetului, informează site-ul maxisciences.com.

Cantitatea de antioxidanţi şi magneziu din salate, varză, brocoli şi spanac ar ajuta la combaterea diabetului. Un studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din Leicester (Marea Britanie), apărut în 'British Medical Journal', ajunge la concluzia că o porţie suplimentară de legume verzi pe zi reduce cu 14% riscul de a dezvolta un diabet de tip 2.

Legumele verzi nu trebuie însă consumate în exces, ci în cadrul unei alimentaţii echilibrate. Autorii studiului precizează că rezultatele la care au ajuns vor trebui confirmate. Cercetătorii s-au bazat pe şase alte studii de mare amploare, însă mecanismele biologice rămân deocamdată necunoscute.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suplimentele de vitamine scurtează viaţa (experţi) Eventualele beneficii şi prejudicii pentru sănătate ale suplimentelor de vitamine fac obiectul unor polemici de mai mult timp. Unii experţi consideră că produsele alimentare din zilele noastre nu ne pot furniza cantitatea necesară de oligoelemente şi se impune consumul unor suplimente de vitamine în...
Lipsa soarelui creşte riscul de diabet de tip 2 (studiu) O echipă de cercetători australieni confirmă într-un studiu legătura dintre conţinutul de vitamină D şi riscul de a dezvolta un diabet de tip 2. Vitamina D este sintetizată în organism dintr-un derivat al colesterolului, sub acţiunea razelor UV, scrie passionsante.be.
Consumul de iaurt poate reduce cu 28% riscul de diabet (studiu) Consumul regulat de iaurt şi de produse lactate cu conţinut scăzut de grăsime acţionează favorabil asupra riscului de a dezvolta un diabet de tip 2, se arată într-un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Cambridge (Marea Britanie) şi menţionat marţi de site-ul passionsante.be...
Nucile scad riscul de a dezvolta un diabet de tip 2 (studiu) Consumul regulat de nuci poate preveni apariţia diabetului de tip 2. O echipă de cercetători de la Şcoala de sănătate publică a Unviersităţii Harvard (Statele Unite) a analizat datele referitoare la circa 140.000 de femei, observate timp de zece ani, scrie passionsante.be.
Doi americani din cinci vor dezvolta diabet în timpul vieţii (studiu) Aproximativ 40% din populaţia adultă din SUA, adică doi din cinci americani, va dezvolta în timpul vieţii, cel mai frecvent, un diabet de tip 2, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista medicală britanică The Lancet de o echipă de cercetători americani de la Centrul de control şi prevenire a...
Alimentele bio nu sunt mult mai bune decât celelalte Cercetători de la Institutul naţional de cercetări agronomice (INRA) au publicat un raport, în care arată că există puţine diferenţe între produsele obţinute din agricultura biologică (AB) şi cele provenite din agricultura convenţională (AC), informează site-ul maxisciences.com.