Cele mai citite
 


Există o legătură între crizele cardiace şi frig (studiu)
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

 Un studiu realizat de London School of Hygiene and Tropical Medecine stabileşte o legătură între afecţiunile cardiace şi temperatură. Studiul apărut în 'British Medical Journal' din august arată în ce măsură frigul poate influenţa bolile cardiace, relatează site-ul maxisciences.com.

Timp de trei ani, cercetători englezi au recenzat 84 010 infarcturi de miocard, diagnosticate în 14 oraşe din Marea Britanie. Ei au constatat că, cu cât este mai frig, cu atât creşte riscul apariţiei crizelor cardiace. Astfel, o micşorare cu un grad C a temperaturii exterioare determină creşterea cu 2% a numărului de crize cardiace înregistrate în următoarele două săptămâni.

Aceste observaţii sunt totuşi valabile doar pentri cei care au deja tulburări cardiace. Lor li se poate recomanda să evite frigul şi mai ales variaţiile de temperatură.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Frigul ar putea fi un aliat în curele de slăbire (studiu) Frigul ar putea fi un aliat bun în curele de slăbire, potrivit unor cercetători de la Universitatea din Geneva care au realizat mai multe experimente şi au publicat rezultatele în revista Cell. Conform studiului publicat frigul este inamicul anumitor bacterii prezente în flora intestinală care ar favoriza...
Un studiu genetic a dovedit că pinguinii au un deficit în percepţia gustului Pinguinii se pare că nu se pot bucura de gustul savuros al peştelui pe care îl mănâncă, potrivit unui studiu genetic realizat de cercetători chinezi şi americani, care au sugerat că adaptarea acestor păsări la mediul extrem de rece a avut un preţ, şi anume, deteriorarea percepţiei gustului, scrie agenţia...
VIRUSUL ZIKA Cercetători brazilieni asociază pentru prima oară Zika cu deformarea articulaţiilor la nou-născuţi Cercetători brazilieni au stabilit o posibilă legătură între virusul Zika şi un sindrom ce provoacă deformarea articulaţiilor la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat de revista British Medical Journal, citat de EFE.
În cazuri extrem de rare râsul poate fi riscant, conform unui nou studiu Deşi râsul prezintă o serie de beneficii incontestabile pentru sănătate, el poate avea şi consecinţe negative, conform unui studiu realizat în Marea Britanie, de cercetători de la City Hospital din Birmingham.
Ţigara electronică îi poate ajuta pe fumători să renunţe la acest viciu (studiu) Un studiu efectuat în Marea Britanie a descoperit că ţigările electronice au ajutat pe aproape 18.000 de persoane din această ţară să renunţe la fumat, în 2015, informează AFP.
Jocul Tetris poate ajuta la păstrarea siluetei (studiu) Cercetători de la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie) arată că jocurile video au un efect pozitiv asupra controlului alimentaţiei, emiţând şi ipoteza unui impact asemănător asupra dependenţelor. Ei spun că cine simte nevoia să mănânce nu are decât să îşi scoată telefonul şi să înceapă o partidă...