Cele mai citite
 


S-a stins din viaţă prof. dr. Şerban Marinescu
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 Prof. dr. Şerban Marinescu, şeful Serviciului de Terapie Intensivă a Spitalului Elias şi managerul acestei unităţi, s-a stins din viaţă, marţi dimineaţă, după o lungă şi grea suferinţă, a declarat pentru AGERPRES dr. Daniela Safta, managerul medical al spitalului.

Personalitate reputată în anestezie-terapie intensivă, dr. Şerban Marinescu a fost preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale.
Prof. dr. Şerban Marinescu va fi depus miercuri, la ora 12,00, la Sala de Consiliu a Spitalului Elias, urmând ca joi să aibă loc înmormântarea, la Cimitirul Ghencea Militar, după ce sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia va fi oprit timp de câteva minute la Spitalul Militar Central, unde a lucrat mai mulţi ani ca şef al Departamentului de Terapie Intensivă.
Şerban Marinescu s-a născut la 11 martie 1947, în comuna Crânguri, din judeţul Dâmboviţa.
A absolvit Facultatea de Medicină Generală în anul 1971 şi a devenit doctor în ştiinţe medicale în anul 1997 şi conferenţiar universitar în anul 1999.
Din anul 1992 a ocupat funcţia de şef al Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central, iar în mai 2002 a fost numit în funcţia de comandant al Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central 'dr. Carol Davila' din Bucureşti.
La conducerea Spitalului Elias se afla din anul 2009.
Era căsătorit şi tată a doi copii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Militar: Starea celor opt răniţi aflaţi la terapie intensivă este un pic ameliorată Starea celor opt răniţi în incendiul de la Colectiv, aflaţi în Secţia de terapie intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", este staţionară, "un pic ameliorată", a declarat marţi seară comandantul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.
Institutul Clinic Fundeni: Fostul director general al institutului, prof. dr. Dan Tulbure, a decedat Prof. dr. Dan Tulbure, fost director general al Institutului Clinic Fundeni între 2000 şi 2005 şi apoi director al Centrului ATI din acelaşi institut, a decedat, informează un comunicat semnat de managerul general al IC Fundeni, conf.dr.Carmen Orban, şi remis joi AGERPRES.
Florentina Ioniţă Radu (Spitalul Militar): Doi pacienţi - transferaţi la Bristol şi Newcastle; au ajuns cu bine Niciun rănit în incendiul din club Colectiv nu se mai află pe Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ''Dr. Carol Davila'', doi pacienţi fiind transferaţi în spitale din Bristol şi Newcastle, a anunţat luni managerul instituţiei, Florentina Ioniţă Radu.
Sălaj: Modernizarea secţiei de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost modernizată şi dotată cu paturi noi, valoarea totală a investiţiilor fiind de aproape un milion de lei.
Cea de-a X-a ediţie a Congresului Internaţionale de ATI şi Medicină de urgenţă, la Timişoara Cea de-a X-a ediţie a Congresului Internaţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina de Urgenţă începe, joi, la Timişoara (vest).
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.