Cele mai citite
 


Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00
miercuri, 25 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Şedinţa de judecată va avea loc cu uşile închise, presa neavând acces la dezbateri.
Asistenta a fost reţinută luni seara, pentru 24 de ore, anchetatorii susţinând că se impune arestarea acesteia deoarece a părăsit în mod nejustificat salonul de la terapie intensivă, unde s-a produs un incendiu soldat cu moartea a cinci nou-născuţi.
''Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că învinuita, angajată a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu', nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului, în sensul că nu a supravegheat în permanenţă nou-născuţii aflaţi în salonul de 'terapie intensivă'. Prin faptul că a părăsit în mod nejustificat salonul, a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor. Consecinţa încălcării îndatoririlor profesionale a fost una extrem de gravă, având în vedere faptul că incendiul a condus la decesul a cinci nou-născuţi şi la vătămarea altor şase'', se arată &i circ;ntr-un comunicat al Parchetului General.
Procurorul Marius Iacob, şeful Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în funcţie de probe, este posibil să se înceapă urmărirea penală şi împotriva altor persoane fizice sau juridice.
Marius Iacob a mai spus că în anchetă au fost depuse trei rapoarte, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, de la ITM Bucureşti şi de la Institutul de Tehnologii Avansate din cadrul SRI.
Astfel, raportul de la ISU a stabilit că împrejurarea probabilă determinantă de producere a incendiului a fost existenţa unor conductori electrici improvizaţi în salonul de la terapie intensivă.
Raportul de la ITM Bucureşti a concluzionat că în salonul unde se aflau cei 11 bebeluşi flacăra a cuprins 10% din încăpere şi s-a dezvoltat în două faze. În prima fază, focul s-a dezvoltat într-un mediu atmosferic normal, iar în a doua fază incendiul s-a propagat într-un mediu îmbogăţit cu oxigen din două surse: instalaţia cu oxigen sub presiune şi instalaţia de aer comprimat.
Cel de-al treilea raport de la Institutul de Tehnologii Avansate a reliefat că asistenta Florentina Cârstea a lipsit din salon 12 minute, în intervalul 18.24 - 18.36, perioadă în care focul a izbucnit şi s-a propagat cu repeziciune.
Procurorul a mai declarat că în cele 12 minute asistenta s-a aflat în alte saloane, deşi ea trebuia să supravegheze numai salonul de la terapie intensivă.
Marius Iacob a mai spus că existau mai multe cartele magnetice de acces la terapie intensivă, însă nu îşi poate explica de ce celelalte cadre medicale nu au intervenit la timp.
Notare
Comentarii
de amy
au gasit tapul ispasitor! n-am nimic impotriva sa plateasca si ea, foarte bine chiar, dar oricare alta asistenta era in tura in locul ei facea la fel. sistemul e vinovat de zeci de ori mai mult decat persoana in sine. inainte de accident nu se stia ca nu sta nimeni cu bebelusii? se stia dar putin le pasa tuturor. daca pana acum le-ar fi sanctionat de fiecare data cand nu erau la locul lor, mai lipseau acum din salon???

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
UPDATE Cinci persoane, trimise în judecată, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis, luni, în judecată cinci persoane în dosarul incendiului izbucnit în august 2010, la Maternitatea Giuleşti, soldat cu moartea a şase bebeluşi şi vătămarea gravă a altor cinci.
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Procesul privind incendiul de la maternitatea Giuleşti, amânat pentru 16 aprilie Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au amânat, miercuri, pentru 16 aprilie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.