Cele mai citite
 


Udrea: Niciun proiect de la Primăria Capitalei pentru fonduri europene destinate spitalelor
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a susţinut marţi, într-o conferinţă de presă, că Primăria Capitalei nu a depus niciun proiect de accesare a fondurilor europene pentru reabilitarea şi dotarea spitalelor din subordine, acuzând municipalitatea de lipsă de interes pentru această problemă.
'La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pe care îl conduc există fonduri europene pentru reabilitarea spitalelor şi dotarea acestora. Nu există nici măcar un singur proiect de la Primăria Capitalei pentru un singur spital din municipiul Bucureşti. Pe euroregiunea Bucureşti-Ilfov, nu există un proiect pentru modernizarea, reabilitarea infrastructurii spitaliceşti sau dotarea spitalelor din Bucureşti care să vizeze atragerea fondurilor europene şi asta cred că spune tot despre interesul cu care a fost tratată această problemă', a declarat Elena Udrea.
Ea a anunţat că reprezentanţii PDL în Consiliul General al Capitalei vor vota în şedinţa de miercuri pentru numirea consiliilor de administraţie ale celor 21 de spitale care au trecut în administrarea primăriei. Potrivit ministrului, consilierii municipali ai PDL vor înainta propuneri pentru toate funcţiile din CA ale spitalelor.
'Avem nevoie de aceste consilii de administraţie pentru numirea managementului spitalelor, pentru că lipsa implicării autorităţilor în managementul acestor unităţi spitaliceşti duce la drame cum a fost cea de la Maternitatea Giuleşti', a spus Udrea, preşedinte interimar al PDL Bucureşti.
Consilierii PDL vor vota şi pentru rectificarea bugetară menită să aloce fonduri pentru dotarea secţiei de ginecologie de la Maternitatea Giuleşti şi vor solicita înfiinţarea unei comisii permanente a CGMB care să verifice spitalele din administrarea Primăriei Capitalei, a mai informat Elena Udrea.
Ea a completat că rezultatele activităţii acestei comisii vor fi folosite pentru elaborarea unei strategii de investiţii pentru dotarea şi reabilitarea spitalelor în perioada următoare.
'Sperăm ca în urma înfiinţării acestei comisii permanente să putem prezenta primarului o propunere legată de eventualele spitale care vor fi relocate sau poate unele desfiinţate, dacă va fi cazul. (...) Oferim tot sprijinul nostru primarului general pentru a lua măsurile care se impun (...) şi vom vota ordinea de zi de mâine', a adăugat Udrea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Investiţii la Maternitatea Braşov din fonduri europene şi de la bugetul judeţean Reabilitarea corpului nou al Maternităţii Braşov, clădire construită în anul 1987, a fost încheiată în totalitate, joi inaugurându-se recepţia şi saloanele de primiri urgenţe.
Andrei Chiliman: Aproximativ 30% din bugetul Primăriei - alocat pentru proiecte de investiţii majore (interviu) Finalizarea procesului de reabilitare termică a blocurilor, demararea programului de anvelopare a caselor, finalizarea lucrărilor la cartierul de locuinţe sociale din zona Odăi şi începerea cât mai rapidă a lucrărilor la parcările subterane se numără printre principalele preocupări ale primarului sectorului...
Prahova: Fonduri europene de peste două milioane euro pentru maternitatea din Ploieşti Ploieşti, 8 apr /Agerpres/- Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Ploieşti va beneficia de fonduri europene în valoare de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, banii urmând a fi folosiţi pentru finanţarea a două proiecte.
Bihor: Primarul Bolojan a vizitat trei obiective de investiţii din municipiul Oradea Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a prezentat marţi pe teren, în ultima conferinţă de presă a anului 2011, stadiul lucrărilor la patru proiecte mari de investiţii ale municipalităţii, realizate prin fonduri europene.
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Constanţa: Ambulatoriul Spitalului Judeţean, reabilitat şi modernizat cu fonduri europene Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, vineri, la Constanţa, contractul de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii, modernizarea,dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă - Policlinica 2, proiect...