Cele mai citite
 


Galaţi: Nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a descoperit marţi mai multe nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din localitate şi la secţia Neonatologie, în urma unui control de specialitate care va extins la toate spitalele din judeţ.
Şeful Serviciului de Prevenire a Incendiilor din cadrul ISU Galaţi, lt.col. Gabriel Rângheanu, a declarat, pentru AGERPRES, că printre neregulile constatate se numără extinctoare neverificate încă din 2007, hidranţi nemarcaţi, neverificaţi şi neiluminaţi, dar şi lipsa unui sistem de semnalizare a incendiilor.
Rângheanu a spus că extinctoarele sunt umplute cu un praf special care trebuie verificat periodic.
''Dacă nu se întâmplă acest lucru, praful se putea pietrifica şi, în cazul unui incendiu, stingătoarele devin inutilizabile. În plus, hidranţii nu erau semnalizaţi cu becuri speciale şi ar fi fost greu de găsit pe întuneric sau în situaţia în care încăperea ar fi fost cuprinsă de fum'', a spus Rângheanu.
Reprezentantul ISU a adăugat că a fost verificată şi reţeaua de alimentare cu energie electrică a secţiei de prematuri, unde sunt incubatoarele, dar şi instalaţia de aer condiţionat. Acesta a susţinut că în urma neregulilor constatate vor fi aplicate amenzi.
Controlul început marţi cu verificarea Spitalului Judeţean ''Sf. Apostol Andrei'' din Galaţi va continua, miercuri, când urmează să se verifice starea hidranţilor, a extinctoarelor, a sistemelor anti-incendiu din Spitalul Municipal Galaţi şi Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi, pe 26 august sunt programate controale la Spitalul de Copii ''Sf. Ioan'' din Galaţi, Spitalul Municipal ''Anton Cincu'' din Tecuci, Spitalul de boli cronice din Iveşti şi Spitalul de Boli Infecţioase ''Sf. Parascheva'' Galaţi, iar pe data de 27 august vor fi verificate Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor şi Maternitatea ''Buna Vestire'' din Galaţi.
Cele mai recente controale efectuate de pompieri, pe această temă, în unităţile sanitare din Galaţi, au fost realizate la începutul acestui an, în februarie, când Maternitatea ''Buna Vestire'' din Galaţi a fost amendată cu 2.500 lei, după ce s-a descoperit că stingătoarele din unitate nu fuseseră verificate corespunzător, iar la un şantier organizat lângă maternitate existau instalaţii electrice improvizate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Simulare de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa Un incendiu a izbucnit, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, mobilizând întreg personalul medical, pe lângă pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Aceştia au ajuns la faţa locului cu trei autospeciale pentru a interveni la stingerea flăcărilor. Din fericire, a fost...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Vaslui: Incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă; nu au fost înregistrate victime Un incendiu a fost înregistrat în noaptea de luni spre marţi, la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, din cauza unui corp de iluminat care a luat foc şi a căzut pe linoleum. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incidentul...
Galaţi: Operaţie de prelevare de organe în premieră la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei O operaţie de prelevare de organe de la un bărbat de 42 de ani, aflat în moarte clinică, s-a efectuat în premieră şi s-a încheiat cu succes, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi.
Controale ale ISU relevă că o tragedie similară cu cea de la Maternitatea Giuleşti se poate petrece oricând în Neamţ O tragedie similară cu cea de la Maternitatea Giuleşti s-ar putea produce oricând la spitalele din Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ. Nici adulţii internaţi în spital, dar care nu se pot deplasa singuri, nu sunt în siguranţă în cazul unui incendiu.
Galaţi: Avertismente şi sancţiuni date de IJSU spitalelor Galaţi, 27 aug /Agerpres/ - Lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au aplicat avertismente şi sancţiuni şi au dispus remedierea neregulilor constatate, după terminarea controlului specific în unităţile sanitare gălăţene, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de...