Cele mai citite
 


A doua grefă facială din SUA, realizată de un spital din Boston
marţi, 14 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Washington, 14 aprilie /Agerpres/ - Un spital din Boston (Massachusetts) a realizat joi o grefă facială la un bărbat care fusese desfigurat, a doua operaţie de acest tip din SUA, a indicat spitalul vineri, relatează AFP.

O echipă de opt chirurgi a lucrat 17 ore pentru a înlocui 80% din faţa pacientului, inclusiv nasul, buza superioară, pielea feţei, muşchi şi nervii care activează muşchii feţei, a indicat într-un comunicat Brigham and Women's Hospital din Boston.

Pacientul a dorit să rămână anonim, însă echipa medicală ar urma să explice natura transplantului vineri într-o conferinţă de presă.

Chipul transplantat provine de la o donaţie făcută băncii de organe din New England, iar operaţia a fost discutată cu familia donatorului, a precizat spitalul.

"Paşi mari în istoria transplanturilor nu pot fi realizaţi decât atunci când indivizi şi familii reuşesc să depăşească circumstanţele tragice şi să aprobe o astfel de donaţie, a declarat Kevin O'Connor, responsabil al băncii de organe.

Spitalul BWH este al doilea din SUA care efectuează un transplant aproape total de faţă. În decembrie, chirurgi din Cleveland (Ohio) au realizat o grefă facială în proporţie de 80%, prima de acest tip din SUA.

Prima grefă parţială de faţă a fost realizată în Franţa în 2005, la Amiens, în beneficiul lui Isabelle Dinoire, 38 de ani, desfigurată de câinele său. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Al doilea pacient spaniol care a suferit o grefă de faţă mulţumeşte familiei donatorului Al doilea pacient spaniol care a suferit o grefă de faţă a apărut marţi la o conferinţă de presă, la trei luni după operaţie, pentru 'a mulţumi familiei donatorului' şi a-şi împărtăşi 'bucuria', transmite AFP.
SUA: Grefă totală de faţă, prezentată drept cea mai completă de până acum O echipă de la centrul medical american NYU Langone a realizat o grefă totală de faţă, piele cu pilozitate, urechi şi canale auditive pe un fost pompier voluntar care a suferit arsuri grave în 2001, se arată într-un comunicat transmis luni şi preluat de AFP.
Primul transplant din lume de mâini şi faţă, efectuat de medici francezi Paris, 14 aprilie /Agerpres/ - Chirurgi francezi au realizat în noaptea de sâmbătă spre duminică o premieră mondială, transplantând o parte a feţei şi mâinile la un bărbat de 30 de ani, la spitalul Henri Mondor de Créteil, de la periferia capitalei, relatează AFP.
Premieră în SUA: Grefă de craniu şi de păr simultană cu o grefă de organe Chirurgii americani au anunţat că au efectuat pentru prima oară o grefă de craniu şi de păr în acelaşi timp cu o grefă de organe interne, un rinichi şi un pancreas, relatează vineri EFE.
Eşec al primului transplant de uter din SUA Prima femeie căreia i s-a efectuat un transplant de uter în SUA a avut complicaţii care au forţat echipa medicală să-i extragă organul transplantat, a declarat miercuri clinica din Cleveland unde a avut loc operaţia, informează agenţia France Presse.
Bioimprimantă 3D capabilă să realizeze ţesut osos, muşchi şi cartilagii Cercetători din SUA au pus la punct o nouă metodă de imprimare 3D poate produce ţesuturi osoase, musculare şi cartilagii suficient de mari pentru a fi folosite în medicina umană şi care, deocamdată, s-au dovedit viabile atunci când sunt grefate pe animale, conform Reuters.