Cele mai citite
 


Botoşani: Controale în spitale, pentru verificarea normelor PSI
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, în colaborare cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică, efectuează, începând de marţi, controale în toate unităţile spitaliceşti din judeţ, pentru a verifica modul în care sunt respectate normele de prevenire şi stingere a incendiilor, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.
Acţiunea, care va dura până pe 1 septembrie, are loc în baza unor ordine comune semnate de miniştrii Sănătăţii, Administraţiei şi Internelor şi de prefectul judeţului Botoşani şi are loc ca urmare a tragediei de la Maternitatea Giuleşti.
Scopul controlului tematic este de preîntâmpinare, reducere sau eliminare a riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă generate de incendii şi a consecinţelor acestora, protecţia populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor materiale.
Un accent deosebit se va pune pe verificarea căilor de acces sau evacuare în sau din unităţi, limitarea propagării incendiilor, exploatarea instalaţiilor utilitare a construcţiilor şi asigurarea mijloacelor tehnice, sistemelor şi instalaţiilor de detecţie, semnalizare şi stingere a incendiilor în unităţile sanitare publice.
????????? Concluziile verificărilor vor fi centralizate la finalizarea perioadei de control.?
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful ISU Botoşani: Întreaga structură pentru situaţii de urgenţă este în doliu Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul Cristian Amarandei, şi-a manifestat, joi, regretul faţă de decesul celor patru membri ai elicopterului SMURD Iaşi care s-a prăbuşit în Republica Moldova.
Botoşani: 300 de elevi vor participa la Şcoala de vară pentru situaţii de urgenţă organizată de ISU Circa 300 de elevi vor participa, în perioada 11 - 26 iulie, la a şasea ediţie a Şcolii de vară "Prezent şi Viitor în Siguranţă", organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.
Botoşani: Prefectul cere aplicarea graduală a sancţiunilor pentru nerespectarea Legii anti-fumat Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a cerut, miercuri, instituţiilor publice să aplice gradual sancţiunile prevăzute pentru nerespectarea Legii anti-fumat, de la avertismente la amenzi.
Botoşani: Tabără de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizată de ISU Botoşani, 6 aug/ Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani va organiza săptămâna viitoare cea de-a cincea ediţie a Taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU, Dorina Lupu.
Botoşani: Tabără de vară pentru pregătirea elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă Botoşani, 27 iul/ Agerpres/- Un grup de 50 de elevi botoşăneni va participa la cea de-a şasea ediţie a Taberei de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, care se va deschide, de luni, la Botoşani.
Botoşani: ISU organizează o tabără de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă Tabăra "Codrii de Aramă" din localitatea Agafton, judeţul Botoşani, găzduieşte începând de luni o tabără de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă.