Cele mai citite
 


Teleorman: Contracte de finanţare prin POR, semnate
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Contractul de finanţare pentru proiectul 'Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria', finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, a fost semnat, marţi, la Alexandria, de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Răzvan Murgeanu şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 19,5 milioane de euro, mai mult de trei sferturi reprezentând finanţarea nerambursabilă.
Preşedintele CJ Teleorman a declarat că obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea şi ridicarea calităţii serviciilor medicale la standarde europene.
În opinia sa, cel mai mare spital din Teleorman trebuie să devină 'o unitate de referinţă unde să fie reintrodus respectul faţă de pacient, de bunul simţ şi de lege'.
Clădirea spitalului va fi reabilitată şi recompartimentată, în saloanele modernizate urmând a fi aproape 480 de paturi. Dotarea cu aparatură medicală şi nemedicală se ridică la 2,6 milioane de euro. Durata proiectului este de 28 de luni, din care 23 sunt pentru execuţia lucrărilor.
De asemenea, secretarul de stat Răzvan Murgeanu şi primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, au semnat trei contracte de finanţare pentru tot atâtea proiecte privind dezvoltarea urbanistică a reşedinţei judeţului Teleorman.
Sunt proiecte care vizează crearea unui sistem de iluminat nou, modern şi ecologic, a celui de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirii criminalităţii şi a altuia privind managementul traficului rutier în Alexandria.
Valoarea totală a acestor proiecte este de peste 37,1 milioane de lei, din care finanţarea nerambursabilă reprezintă 98 la sută.
Răzvan Murgeanu a apreciat că, în general, POR, care acoperă 4,5 miliarde de euro, constituie un exemplu de bună practică în conlucrarea dintre administraţiile publice locale şi centrală.
'Aşa trebuie folosiţi aceşti bani şi cred că este o soluţie bună implicarea sporită a administraţiilor publice locale în actul de folosire a fondurilor europene', a afirmat acesta.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiecte în valoare de peste 120 milioane lei pentru modernizarea oraşului Alexandria Patru proiecte, în valoare de 120,64 milioane lei, vor fi realizate în Alexandria, contractele de finanţare prin Programul Operaţional Regional fiind semnate, miercuri, de către reprezentanţii autorităţilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Teleorman: CJ a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat miercuri Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, care, prin reorganizare, a preluat şi personalul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitatea Balaci.
Teleorman: CJ a aprobat modificarea bugetului proiectului de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat vineri într-o şedinţă extraordinară modificarea bugetului proiectului "Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria", aflat în derulare, pentru executarea unor lucrări suplimentare cu o valoare de 6,8 milioane de lei.
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Teleorman: Primăria Alexandria a inclus în strategia de dezvoltare 60 de proiecte cu finanţare de la UE Primăria municipiului Alexandria a cuprins în strategia de dezvoltare locală pentru perioada 2014-2020 aproximativ 60 de proiecte privind obiective de investiţii în domenii cum ar fi infrastructura, sănătatea, învăţământul sau cultura.
CJ Teleorman a aprobat proiectul privind reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat miercuri, în prima şedinţă din acest an, proiectul "Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria" şi cheltuielile necesare implementării acestuia, după ce, în urma lansării procedurii licitaţie deschisă pentru achiziţia publică de lucrări de execuţie...