Cele mai citite
 


Attila Cseke: Guvernul plăteşte arieratele acumulate de spitale până în 30 iunie
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a început o analiză a arieratelor spitalelor, urmând ca Guvernul să plătească datoriile înregistrate până la data de 30 iunie 2010, a declarat, marţi, ministrul Attila Cseke.
'Foarte importantă este asigurarea acoperirii arieratelor care s-au acumulat de-a lungul anilor, în ultimii 2 - 4 sau chiar cinci ani, la unele spitale, şi care creau un anumit blocaj în sistem. (...) Practic, în săptămânile următoare, pentru că a început această analiză, vom plăti arieratele înregistrate până la 30 iunie 2010', a spus Cseke, în plenul Senatului.
Camera superioară a Parlamentului a luat în dezbatere, marţi, în sesiune extraordinară, o ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind transferul unor spitale de la Ministerul Sănătăţii la autorităţile locale.
'Guvernul şi-a asumat, prin această ordonanţă, să plătească arieratele spitalelor (înregistrate - n.r.) până la 31 martie 2010 şi pot să vă spun că la rectificarea bugetară s-au alocat atât resursele financiare pentru acoperirea arieratelor până la 31 martie, cât şi a diferenţei (înregistrate - n.r.) până la 30 iunie 2010', a explicat ministrul Sănătăţii, în faţa senatorilor reuniţi în plen.
El şi-a exprimat susţinerea faţă de ordonanţa de urgenţă cu amendamentele adoptate de Comisia de sănătate a Senatului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii nu a propus desfiinţarea vreunui număr de spitale Ministerul Sănătăţii nu a propus un număr de spitale pentru a fi desfiinţate, însă o serie de astfel de unităţi vor fi transformate în alt fel de instituţii de îngrijire socială, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, după o rundă de discuţii în cadrul grupului de analiză privind măsurile...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Attila Cseke: SMURD-ul din România a devenit un model şi pentru alte state Târgu Mureş, 24 sep /Agerpres/ - SMURD-ul românesc a devenit un model şi pentru alte state, a precizat, vineri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, la Târgu Mureş, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
Ministerul Sănătăţii va începe procedura de clasificare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, luni seară, la TVR, că în această săptămână va fi începută procedura de clasificare a spitalelor.