Cele mai citite
 


Incordarea ochilor
miercuri, 25 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Au, ma doare!
 

 

 Persoanele care petrec mai mult de 2 ore pe zi in fata computerului pot face cunostinta cu „sindromul computerului". Simptomele sunt incordarea ochilor , vederea incetosata, durerea de cap si ochii uscati.

 

Ochilor nu le-a fost destinat sa se concentreze ore intregi asupra cuvintelor de pe un fundal luminat. Daca constatati ca va incordati ochii pentru a citi un ziar sau ca vederea va este incetosata cand incercati sa va concentrati asupra ecranului computerului, iata cateva sugestii folositoare.


Odihniti-va ochii
Specialistii spun ca aceasta este cea mai buna modalitate de a rezolva incordarea ochilor . Si este mult mai usor decat puteti sa va inchipuiti. O puteti face cand vorbiti la telefon . Daca nu trebuie sa cititi sau sa scrieti ceva, inchideti ochii in timp ce vorbiti. Cei care practica aceasta tehnica spun ca ochii lor se simt mult mai bine.

Atentie la iluminat
Nu este obligatoriu sa va stricati ochii numai pentru ca cititi la lumina slaba, puteti sa-i suprasolicitati si daca lumina nu asigura un contrast suficient. Cand cititi, folositi o lumina placuta, care creeaza contrast, dar nu orbeste. Si nu folositi o lampa care va arunca lumina drept in ochi.

Folositi ochelari pentru citit
Puteti cumpara ochelari incasanti de buna calitate si destul de ieftini de la farmacie.

Intrerupeti periodic munca
Luati pauza la fiecare ora daca stati in fata computerului 6-8 ore zilnic. Faceti altceva, beti o cafea , mergeti la toaleta — dar luati-va ochii de pe ecran 10-l5 minute. De asemenea, puteti lucra pe un exemplar scos la imprimanta in loc sa cititi textul pe ecranul monitorului.

Intunecati putin ecranul
Pe ecran nu sunt doar litere si cifre, ci si o multime de luminite care va trimit lumina drept in ochi. Nu faceti ecranul prea luminos.. Micsorati luminozitatea si apoi reglati contrastul.

Lucrati in umbra
Cand simtiti nevoia sa inlaturati suprasolicitarea ochilor , cel mai bun lucru este sa plasati computerul in intuneric. Umbriti ecranul creand o pavaza deasupra lui. Mergeti la papetarie si cumparati o coala de carton negru. Puneti-o pe deasupra monitorului si indoiti marginile laterale. in felul acesta ati asezat ecranul intr -o cutie neagra si nu mai trebuie sa reduceti prea mult luminozitatea.
 
Articol preluat de pe www.musetel.ro

 

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durerea de cap, afecţiunea cea mai comună şi mai răspândită Peste 6 milioane de spanioli suferă de migrene şi cefalee. Potrivit datelor Societăţii Spaniole de Neurologie publicate de revista Cephalgia, între 12 şi 15 la sută din populaţie suferă de tulburări neurologice cronice care îi împiedică să desfăşoare orice activitate. După zeci de ani de studii şi de...
Incordarea ochilor Persoanele care petrec mai mult de 2 ore pe zi in fata computerului pot face cunostinta cu „sindromul computerului". Simptomele sunt incordarea ochilor , vederea incetosata, durerea de cap si ochii uscati.
Durerile de cap: tipuri, cauze, consecinte Cefaleea sau durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome din patologia umana. Initial este considerata ca un fapt aproape banal, apanaj al vietii stresante si suprasolicitante pe care o traim. Bolnavii se autotrateaza, la sfatul prietenilor, colegilor sau la recomandarile foarte insistente...
Mircea Duşa: Am în atenţie corelarea politicilor în domeniul învăţământului medico-militar cu cele naţionale şi euroatlantice Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat joi, în cadrul manifestărilor organizate la împlinirea a 25 de ani de la înfiinţarea Secţiei de pregătire medico-militară a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş şi a 70 de ani de la înfiinţarea universităţii, că se bucură să vadă...
Timiş: Şeful ATI a Spitalului Judeţean vrea să facă din Universitatea de Medicină 'un brand' Şeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, doreşte să facă din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara un brand şi să o readucă la prestigiul de care s-a bucurat cu mulţi ani în urmă, dacă va fi ales...
INTERVIU Jacques Séguéla: Publicitatea este o meserie a iubirii, nu o meserie a banilor Jacques Séguéla, cunoscut drept guru-ul publicităţii franceze, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că publicitatea nu este o meserie care are drept scop banii, ci este un domeniu al iubirii şi pasiunii pentru creativitate.