Cele mai citite
 


Studiu: Machiajul poate salva viaţa femeilor în vârstă
luni, 6 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

Paris, 6 aprilie /Agerpres/ - Poate că momentele de aşteptare îi înfurie pe bărbaţi, însă femeile care insistă să se machieze înainte de orice ieşire din casă fac un lucru care le-ar putea salva viaţa.

Potrivit unui nou studiu, realizat în Franţa, ritualul aplicării rujului pe buze, al rimelului şi al fondului de ten acţionează precum un exerciţiu de concentrare, care poate îmbunătăţi echilibrul şi coordonarea.

Acest lucru este important în special pentru femeile în vârstă, în cazul cărora o cădere poate cauza răni serioase şi, uneori, chiar moartea. In Marea Britanie, de pildă, peste 700.000 de persoane cu vârste de peste 65 de ani ajung anual la spital în urma unei căzături. Dintre cele care îşi rup şoldul, aproximativ 20% mor la mai puţin de un an după accident, în timp ce căzăturile sunt principala cauză a decesului la persoanele de peste 75 de ani.

Beneficiile machiajului – relatează ziarul Daily Mail – au fost observate în urma unui studiu efectuat de cercetători de la Universitatea din St. Etienne pe un eşantion de 100 de femei cu vârste între 65 şi 85 de ani.

Autorii studiului au descoperit că femeile care se machiază zilnic au un echilibru mai bun şi o postură adecvată, suferind mai puţine căzături.AGERPRES/(Daniel Duncă)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ceasul biologic al femeilor este diferit de al bărbaţilor (studiu) O echipă de cercetători americani, în colaborare cu unul de la Inserm (Franţa), arată că ceasul biologic al femeilor înaintează mai repede decât al bărbaţilor, diferenţa putând explica de ce femeile au tendinţa să se trezească şi să se culce mai devreme, relatează AFP.
Programul prelungit de lucru poate mări riscul de accident vascular cerebral (studiu) Persoanele care lucrează multe ore se expun unui risc net crescut de accident vascular cerebral (AVC), se arată într-un studiu desfăşurat pe sute de mii de salariaţi din toată lumea (Statele Unite, Europa, Australia, etc.) de o echipă de cercetători de la University College London, relatează joi passionsante...
Brânza roquefort ar putea fi secretul longevităţii francezilor Cercetători britanici au descoperit că brânza roquefort, cunoscută pentru vinişoarele ei verzi-albăstrui, are proprietăţi anti-inflamatoare, factor care ar putea explica, în parte, longevitatea francezilor, relatează maxisciences.com.
Jocul Tetris poate ajuta la păstrarea siluetei (studiu) Cercetători de la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie) arată că jocurile video au un efect pozitiv asupra controlului alimentaţiei, emiţând şi ipoteza unui impact asemănător asupra dependenţelor. Ei spun că cine simte nevoia să mănânce nu are decât să îşi scoată telefonul şi să înceapă o partidă...
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.
Statine anticolesterol: beneficiile sunt mai însemnate decât efectele nedorite (studiu) Beneficiile statinelor au fost subestimate iar efectele nedorite ale acestor medicamente anticolesterol au fost exagerate, semnalează în revista The Lancet un studiu ce ar putea contribui la aplanarea polemicii care i-a determinat pe unii pacienţi să oprească tratamentul cu aceste medicamente prescrise...