Cele mai citite
 


Galaţi: Sancţiuni aplicate de ISU la Spitalul Judeţean
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi 'Sf. Aposol Andrei' a fost amendat cu 1.000 lei, iar alţi doi salariaţi au primit avertismente, în urma acţiunii de verificare a modului în care se aplică, în unităţile sanitare gălăţene, legislaţia privind prevenirea şi stingerea incendiilor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, locotenent Eugen Chiriţă.
Totodată, administratorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Consiliul Judeţului Galaţi, a primit avertisment, pentru nerespectarea normelor legale privind prevenirea şi stingerea incendiilor din instituţii.
Potrivit lui Chiriţă, responsabilul PSI din spitalul judeţean a fost sancţionat cu 1.000 de lei, pentru că nu îşi îndeplinise responsabilităţile ce îi reveneau. Şi şeful centralei termice a spitalului a primit avertisment pentru că centrala, la fel ca şi staţia de oxigen a unităţii, avea geamuri armate şi nu simple, aşa cum se recomandă în lege. Avertisment a mai primit şi şeful serviciului tehnic la reţelele de utilităţi a spitalului judeţean.
De asemenea, s-a mai dispus cumpărarea de urgenţă a 50 de stingătoare, întrucât cele existente erau expirate din 2007.
În urma controalelor s-au mai descoperit şi alte nereguli: pe uşile unor saloane de bolnavi nu erau afişate schiţele de evacuare în caz de incendiu, nu funcţionau corespunzător instalaţiile de iluminare de siguranţă, dar nici cele de evacuare şi veghe, iar hidranţii nu erau semnalizaţi corespunzător.
În plus, s-a descoperit că arhiva spitalului se află la subsol, într-o încăpere a cărei uşă nu este rezistentă la incendii. În toate cazurile, s-au stabilit termene pentru corijarea problemelor descoperite.
Controalele pompierilor vor continua.
Astfel, miercuri, 25 august, se vor realiza controale la Spitalul Municipal Galaţi şi Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi, pe 26 august sunt programate controale la Spitalul de Copii 'Sf. Ioan' din Galaţi, Spitalul Municipal 'Anton Cincu' Tecuci, Spitalul de boli cronice din Iveşti şi Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' Galaţi, iar pe data de 27 august vor fi verificate Spitalul Orăşenesc Tg. Bujor şi Maternitatea 'Buna Vestire' din Galaţi.
Cele mai recente controale efectuate de pompieri, pe această temă, în unităţile sanitare din Galaţi, au fost realizate la începutul acestui an, în februarie, când Maternitatea 'Buna Vestire' din Galaţi a fost amendată cu 2.500 de lei, după ce s-a descoperit că stingătoarele din unitate nu fuseseră verificate corespunzător, iar la un şantier organizat lângă maternitate existau instalaţii electrice improvizate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Avertismente şi sancţiuni date de IJSU spitalelor Galaţi, 27 aug /Agerpres/ - Lucrătorii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au aplicat avertismente şi sancţiuni şi au dispus remedierea neregulilor constatate, după terminarea controlului specific în unităţile sanitare gălăţene, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de...
Galaţi: Nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean O echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a descoperit marţi mai multe nereguli la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din localitate şi la secţia Neonatologie, în urma unui control de specialitate care va extins la toate spitalele din judeţ.
Buzău:Nereguli grave descoperite de pompieri la spitalele din judeţ Aproape 80 de deficienţe au fost descoperite de pompierii de la ISU în urma a 16 acţiuni de control desfăşurate luna acesta la cele şapte spitale şi secţii exterioare din judeţul Buzău.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Iaşi: Spitalele nu au planuri de intervenţie împotriva incendiilor Majoritatea spitalelor ieşene nu pot fi considerate sigure în ceea ce priveşte protecţia împotriva incendiilor, susţin reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi.
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...