Cele mai citite
 


IŞMB: 374 de unităţi şcolare din Capitală au autorizaţie sanitară
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 374 de unităţi şcolare din Capitală, din totalul celor 457, au autorizaţie sanitară de funcţionare, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), Marian Banu.
Potrivit acestuia, 83 de unităţi şcolare nu au primit aviz sanitar, dintre acestea 50 fiind în lucrări de reabilitare derulate cu fonduri BEI, iar din celelalte 33 aproximativ 10 sau 12 nu prezintă probleme la sălile de clasă, ci la cantine, internate şi ateliere.
'La cele fără autorizaţie sunt şanse să fie remediate problemele până la începerea anului şcolar. Astfel ne vom încadra în procentul de 4 - 5% din totalul de unităţi şcolare care nu primesc autorizaţie', a afirmat Banu.
El a susţinut că, într-un an sau maxim doi, se vor finaliza lucrările la unităţile şcolare din Capitală derulate prin programul BEI. 'Vom avea 102 şcoli moderne. Programul BEI este foarte important, este cel mai mare program de reabilitare', a explicat reprezentantul IŞMB.
Marian Banu a precizat că IŞMB monitorizează lucrările de reabilitare şi de igienizare şi că, în acest sens, ţine permanent legătura cu autorităţile locale. De asemenea, el a spus că în Bucureşti nu s-au desfiinţat şcoli şi nici nu s-au făcut comasări de unităţi şcolare. 'Sunt mutări de efective minore de copii de la o şcoală la alta, cauzate de lucrările derulate prin programul BEI', a susţinut purtătorul de cuvânt al IŞMB.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Peste o sută de unităţi şcolare din judeţ, fără autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 104 de unităţi şcolare din judeţul Bacău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, cu cinci zile înaintea debutului noului an şcolar, relevă o statistică la zi a Direcţiei Judeţene pentru Sănătate Publică.
Galaţi: O treime dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Un număr de 147 de şcoli dintre cele 447 din judeţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Banu (IŞMB): 20 de spaţii educaţionale din Bucureşti nu au aviz sanitar Un număr de 20 de spaţii educaţionale din Capitală nu au aviz sanitar, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt la Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.
Cluj: Peste o sută de şcoli, grădiniţe şi licee, fără autorizaţie sanitară înainte de începerea noului an şcolar Peste 100 de unităţi de educaţie, din 671 câte există în judeţul Cluj, nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare, cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, din cauza degradării clădirilor sau a condiţiilor deficitare.
Din 457 de şcoli , 83 sunt fără autorizaţii sanitare la nivelul Capitalei Prefectura Capitalei anunţă că pentru anul şcolar 2010-2011, din totalul de 457 unităţi de învăţământ din Bucureşti, 83 sunt fără autorizaţii sanitare de funcţionare - 50 fiind cuprinse în programul de reabilitare cu Banca Europeana de Investiţii (BEI).
Neamţ: Zeci de şcoli, fără autorizaţii sanitare şi de securitate la incendiu Zece la sută din şcolile din judeţul Neamţ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare sau de securitate la incendiu, potrivit unei situaţii ce a fost prezentată, marţi, în Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.