Cele mai citite
 


Cercetările federale americane asupra celulelor stem pot continua
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zecile de proiecte de cercetare care folosesc celule stem embrionare umane, finanţate din fonduri federale, pot continua, în pofida unei decizii a unui judecător american, a informat directorul Institutelor Naţionale de Sănătate (NIH), citat de AFP.
Un judecător american a interzis luni finanţarea federală a cercetării asupra celulelor stem embrionare, foarte promiţătoare în tratarea unor boli. Proiectele vor continua pentru că 'au primit deja bani de la NIH', a precizat directorul NIH, Francis Collins, la o conferinţă de presă telefonică. Însă, pentru majoritatea proiectelor de cercetare şi studiilor 'promiţătoare', evaluate la 54 de milioane de dolari, n-au fost deblocate finanţările, iar acestea vor fi oprite, regretă el. 'Această decizie, dacă este menţinută, poate afecta serios unul din cele mai promiţătoare domenii de cercetare biomedicală', consideră omul de ştiinţă.

'Cercetările merg dincolo de politică: este vorba despre ceea ce se poate face pentru combaterea eficientă a bolilor şi îmbunătăţirea sănătăţii populaţiei', a adăugat el, precizând că este 'stupefiat' de decizia judecătorului.

Directorul NIH este cu atât mai uimit de această hotărâre, cu cât cercetarea asupra celulelor stem embrionare 'înregistrează un nou avânt' după decizia preşedintelui Barack Obama, din martie 2009, de a autoriza din nou finanţările federale pentru desfăşurarea cercetărilor în domeniul celulelor embrionare. Din motive morale şi religioase, predecesorul său, George W. Bush, interzisese în 2001 orice finanţare federală pentru noi cercetări asupra celulelor stem embrionare, autorizându-le doar pe cele în desfăşurare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
15 milioane de dolari pentru cercetarea terapiei cu celule stem in autism si alte afectiuni cerebrale • Anual, la nivel mondial, din ce in ce mai multe fonduri sunt alocate pentru cercetarea de noi tratamente cu celule stem recoltate la nastere, din cordonul ombilical;
Timiş: Două proiecte cu fonduri UE în valoare de 4 milioane de euro vor fi demarate de centrul OncoGen Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, unicul de acest fel de la Viena spre limita estică a Europei, va lansa în această săptămână două proiecte europene în valoare totală de patru milioane de euro, potrivit prof.univ.dr.Virgil...
Uniunea Europeana sustine cercetarea daneza in domeniul celulelor stem Banca daneza StemCare de recoltare si stocare a celulelor stem, reprezentata in Romania de compania Stem SURE, a anuntat primirea unui grant de cercetare din partea Uniunii Europene de 700.000 euro, grant dedicat dezvoltarii unei tehnologii care sa asigure un numar suficient de celule stem compatibile...
Cercetătorii britanici vor crea sânge 'sintetic' Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie doresc să fie primii din lume care vor produce o cantitate nelimitată de sânge uman sintetic din celule stem embrionice, răspunzând necesităţilor urgente de transfuzie cu sânge neinfectat, scrie cotidianul britanic The Independent.
Primul test clinic european cu celule stem embrionare poate începe O firmă americană de biotehnologie va începe în curând primul test clinic în Europa cu celule stem embrionare, sperând să descopere tratamentul unor afecţiuni ale vederii, relatează AFP.
Preşedintele Societăţii Române de Biologie Celulară: Avem cercetare în România în domeniul nanotehnologiilor şi a medicinei regenerative Preşedintele Societăţii Române de Biologie Celulară, acad. Maya Simionescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Baia Mare, că România este extrem de implicată în domeniul cercetării de vârf cu rezonanţă la nivel european în medicina regenerativă, nanoştiinţe şi nanobiotehnologii.