Cele mai citite
 


Fotbal: Analize de sânge suspecte la naţionala Franţei, campioana mondială din 1998
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cartea sa 'L'Implosion' ('Implozia'), care va apărea joi, Jean-Pierre Paclet, fost medic la naţionala de fotbal a Franţei, dezvăluie existenţa unor analize de sânge suspecte la mai mulţi componenţi ai reprezentativei care a câştigat titlul mondial în 1998, scrie cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.
'Analize de sânge au relevat anomalii la mai mulţi fotbalişti ai naţionalei, chiar înaintea Cupei Mondiale 1998. Putem avea mari bănuieli când ştim cluburile la care evoluau unii jucători, mai ales cele din campionatul Italiei', a afirmat medicul.
Paclet a declarat pentru cotidianul Le Parisien că este vorba de un lucru 'cunoscut de toată lumea'.
'N-am inventat nimic. Nivelul ridicat de hematocriţi nu dovedea că jucătorii au luat EPO. Cum nu au existat probe, au fost lăsaţi în pace. Colegul meu de la Juventus, Agricola, a fost condamnat totuşi de justiţia italiană, înainte de a fi achitat. E de notorietate publică faptul că pe atunci la Juventus existau practici cel puţin la limita legii', a spus medicul.
Paclet, care în 1998 nu lucra la naţionala Franţei, a scris în cartea sa: 'Nu ştiu ce aş fi făcut în locul lui Jean-Marcel Ferret, medicul naţionalei în acea perioadă. Se confrunta cu un caz de conştiinţă'.
Ferret, contactat de Le Parisien, s-a declarat 'uimit' de aceste acuzaţii. 'Noi n-am găsit nimic. Au fost doar două mici anomalii privind nivelul de hematocriţi. Anomaliile erau însă legate de oboseala campionatului', a spus Ferret.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Alte dezvăluiri din cartea unui fost medic al naţionalei Franţei În cartea sa 'L'Implosion' ('Implozia'), care va apărea joi, Jean-Pierre Paclet, fost medic la naţionala de fotbal a Franţei, dezvăluie atât existenţa unor analize de sânge suspecte la jucători ai campioanei mondiale din 1998, cât şi detalii din culisele echipei, o prezenţă importantă de-a lungul paginilor...
Fotbal: Franţa - Tricoul lui Adrian Mutu, vândut la licitaţie în scopuri caritabile Adrian Mutu şi-a scos la licitaţie tricoul de joc în beneficiul unui copil care suferă de autism, pe nume Guillaume, suporter al actualei echipe a internaţionalului român, AC Ajaccio, anunţă clubul corsican, citat de AGERPRES.
Fotbal: Preliminarii CE 2012 - Lotul Belarus pentru meciurile cu Franţa şi Luxemburg Vedeta Aleksandr Hleb nu face parte din lotul naţionalei Belarus pentru meciurile cu Franţa şi Luxemburg, din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2012, Grupa D, în care se află şi România.
Cercetătorii britanici încearcă să identifice, prin analize de sânge, faze incipiente ale maladiei Alzheimer Un grup de cercetători de la Universitatea din Nottingham (centrul Angliei) dezvoltă un test care identifică printr-o analiză de sânge cazurile de Alzheimer în fază incipientă, a informat luni BBC, potrivit EFE.
Depresia psihică, dovedită prin analize de sânge Un mecanism care permite obţinerea de informaţii obiective despre depresia psihică pe baza unor analize de sânge a fost descoperit de un grup de cercetători din cadrul departamentului de biochimie al Universităţii din Hiroshima. Descoperirea a fost făcută publică miercuri, în cadrul unei conferinţe de...
Cancerul de prostată va putea fi diagnosticat cu ajutorul unei analize de sânge Londra, 9 oct /Agerpres/- O analiză de sânge va putea ajuta la diagnosticarea cancerul de prostată, ceea ce va permite medicilor să identifice amprenta genetică pe care tumora o lasă pe celulele afectate, a anunţat marţi revista medicală 'The Lancet Oncology', citată de agenţia EFE.