Cele mai citite
 


Fotbal: Alte dezvăluiri din cartea unui fost medic al naţionalei Franţei
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cartea sa 'L'Implosion' ('Implozia'), care va apărea joi, Jean-Pierre Paclet, fost medic la naţionala de fotbal a Franţei, dezvăluie atât existenţa unor analize de sânge suspecte la jucători ai campioanei mondiale din 1998, cât şi detalii din culisele echipei, o prezenţă importantă de-a lungul paginilor fiind fostul selecţioner Raymond Domenech, scrie cotidianul Le Parisien, citat de Agerpres.
Ziarul consideră că volumul reprezintă un document şocant. Implozia din titlu este cea a echipei Franţei.
Paclet, care între 1993 şi 2008 a lucrat la naţionala de tineret, apoi la cea de seniori, povesteşte amănunţit de ce Ribery nu l-a înghiţit pe Gourcuff la ultimul Mondial, de ce Domenech şi-a cerut prietena în căsătorie după Euro 2008, în ce fel la acea competiţie Nasri şi Ribery au fost la un pas să se încaiere sau cine au fost adevăraţii conducători ai grevei de la antrenamentul de pe 20 iunie din Africa de Sud.
Medicul a declarat pentru Le Parisien în legătură cu Domenech, pe care l-a apreciat cândva, însă de care a fost îndepărtat de la naţională în 2008: 'Mă întrebam cu un prieten care l-a cunoscut la fel ca mine la naţionala de tineret în 1993: acum cincisprezece ani tipul era atât de simpatic, ne-am înşelat noi în privinţa lui sau funcţia l-a făcut să-şi piardă minţile? Nu sunt sigur de diagnosticul meu, dar cred că funcţia te face să te ţicneşti. Domenech avea depline puteri şi nu exista niciun control al Federaţiei. Dacă ar fi spus: vreau zece dansatoare goale pentru viitorul stagiu de la Clairefontaine, le-ar fi avut!'
Foarte critic în legătură cu oficialii Federaţiei de la Paris, Paclet a adăugat că Domenech este 'un manipulator', care 'unui jucător îi spune într-un fel, iar altuia în alt fel'. În cele din urmă, a explicat el, tehnicianul 'a pierdut orice fel de autoritate'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: Analize de sânge suspecte la naţionala Franţei, campioana mondială din 1998 În cartea sa 'L'Implosion' ('Implozia'), care va apărea joi, Jean-Pierre Paclet, fost medic la naţionala de fotbal a Franţei, dezvăluie existenţa unor analize de sânge suspecte la mai mulţi componenţi ai reprezentativei care a câştigat titlul mondial în 1998, scrie cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres...
Fotbal: Franţa - Tricoul lui Adrian Mutu, vândut la licitaţie în scopuri caritabile Adrian Mutu şi-a scos la licitaţie tricoul de joc în beneficiul unui copil care suferă de autism, pe nume Guillaume, suporter al actualei echipe a internaţionalului român, AC Ajaccio, anunţă clubul corsican, citat de AGERPRES.
Fotbal: Brazilia - Ricardo externat duminică Ricardo, antrenorul brazilian al echipei Vasco da Gama, fost jucător şi antrenor la Paris Saint Germain, victima unui accidentat vascular cerebral pe 28 august, a fost externat duminică, cu 48 de ore mai devreme decât se prevăzuse, şi va urma un tratament de reeducare la domiciliul său, au anunţat medicii...
Fotbal: Preliminarii CE 2012 - Lotul Belarus pentru meciurile cu Franţa şi Luxemburg Vedeta Aleksandr Hleb nu face parte din lotul naţionalei Belarus pentru meciurile cu Franţa şi Luxemburg, din preliminariile Campionatului European de fotbal din 2012, Grupa D, în care se află şi România.
Franţa: Meniul dat copiilor de 10 ani plin de substanţe chimice, potrivit unui studiu În urma unei analize a meniului unui copil de 10 ani pe parcursul unei zile s-a constatat prezenţa a peste 80 de substanţe chimice, din care unele potenţial cancerigene. Mesele luate de un copil de 10 ani într-o zi au fost alcătuite conform recomandărilor Ministerului francez al Sănătăţii, scrie Le Figaro...
Fotbal: Medicul Franţei de la CM spune că jucătorii erau 'imaturi' şi atinşi de o 'paranoia ridicolă' Paris, 12 oct /Agerpres/ - Medicul naţionalei de fotbal a Franţei din timpul Cupei Mondiale 2010, Alain Simon, a afirmat că jucătorii francezi erau 'imaturi' şi atinşi de o 'paranoia ridicolă', relatează cotidianul L'Equipe, citat de Agerpres.