Cele mai citite
 


Cluj: PSD propune înfiinţarea unui centru de informare privind sistemul medical
joi, 26 august 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia PSD Cluj va pregăti proiecte de hotărâri de Consiliu Judeţean şi Consiliu Local prin care să fie înfiinţat un fel de centru de informare în care să fie colectate toate sesizările şi propunerile venite de la populaţie în legătură cu problemele din sistemul medical.
Preşedintele filialei PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cadrul centrului respectiv va trebui să fie înfiinţată o linie verde unde populaţia să poată sesiza telefonic problemele pe care le constată sau cu care se confruntă în spitalele şi clinicile clujene. De asemenea, el spune că ar trebui să fie alocat şi un cont de e-mail, în care cetăţenii să poată să-şi trimită sesizările şi propunerile în ceea ce priveşte sistemul medical.
'Orice neregulă semnalată la timp poate fi remediată înainte de a se întâmpla tragedii precum cea de la Maternitatea Giuleşti', a menţionat Remus Lăpuşan.
De asemenea, Remus Lăpuşan este de părere că ar trebui înfiinţat şi un site în care să fie prezentate pentru străini serviciile medicale pe care le pot oferi clinicile medicale, în special cele private, în scopul dezvoltării turismului medical la Cluj-Napoca, ţinând cont de faptul că în România se practică preţuri mult mai mici comparativ cu cele din alte ţări. El a exemplificat cu faptul că, de exemplu, în condiţiile aceloraşi materiale folosite, un implant dentar costă la Cluj-Napoca 400-500 de eruo, în timp ce în alte ţări, costul se ridică la 1.500 de euro.
În context, Remus Lăpuşan a criticat modul în care Guvernul Boc adoptă măsuri de reformă pentru sistemul sanitar. El susţine că 'scopul Guvernului Boc-Băsescu nu este de a remedia deficienţele din sistem, ci de a pasa responsabilitatea la autorităţile locale, dar uită că primarii au nevoie şi de resurse financiare pentru a întreţine şi moderinza spitalele'.
Notare
Comentarii
la fel de necesar e si posibilitatea populatiei de a merge la medicul stomatolog gratuit o data pe an

lista clinicilor de implant dentar din Bucuresti

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJ Cluj preia Centrul de Sănătate Mociu, închis de Guvern Plenul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj a decis, joi, într-o şedinţă extraordinară, cu unanimitate de voturi, să ceară preluarea Centrului de Sănătate Mociu, după ce unitatea medicală fusese desfiinţată la începutul lunii prin Hotărâre de Guvern.
Cluj: Consilierii judeţeni ai PSD convoacă o şedinţă pentru schimbarea preşedintelui CJ Consilierii judeţeni ai PSD au pregătit un proiect de hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) Cluj prin care să fie eliberat din funcţie preşedintele instituţiei, Mihai Seplecan.
Cluj: Horea Uioreanu (PNL) cere şedinţă extraordinară a CJ pentru problemele din sănătate Deputatul PNL Horea Uioreanu le cere membrilor PNL şi PSD din Consiliul Judeţean (CJ) Cluj să convoace o şedinţă de îndată a forului judeţean pentru a analiza 'situaţia dezastruoasă' din sistemul medical clujean.
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...
Cluj: UMF va deschide primul Centru de cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională din România Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca va deschide primul Centru de Cercetare în medicină Avansată şi medicină Translaţională din ţară.
Cluj: Liderii Sanitas cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de salarizare din sistemul sanitar Liderii Federaţiei Sanitas au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că vor pregăti ample mişcări de protest, care să aducă aminte de ceea ce reprezenta organizaţia în urmă cu 20 de ani, când forţa sindicatului s-a văzut în stradă, dacă revendicările sale, în special cele salariale...