Cele mai citite
 


MS a solicitat autorităţilor locale finalizarea preluării spitalelor
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, le-a solicitat autorităţilor locale din municipiile Arad şi Caransebeş şi celor ale judeţelor Vaslui şi Vrancea, să finalizeze procedurile pentru încheierea protocoalelor de predare - primire a spitalelor.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, Ministerul Sănătăţii va putea lua cât mai urgent măsurile necesare finalizării procesului de descentralizare în scopul asigurării unei mai bune funcţionări a sistemului de asistenţă medicală, în interesul cetăţenilor.
'Descentralizarea unităţilor cu paturi s-a realizat în procent de 98,4%. Până în acest moment, din cele 373 de spitale propuse spre descentralizare nu au fost preluate 6 unităţi spitaliceşti de către municipiile Arad şi Caransebeş şi judeţele Vaslui şi Vrancea (3 spitale)', precizează MS.
În scrisoarea ministrului Sănătăţii către cele patru autorităţi locale se arată că, în şedinţa din data de 18 august, Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat, astfel încât suma de 859.863.000 lei a fost alocată în bugetul MS pentru transferuri către bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate.
'Această sumă va fi utilizată pentru plata obligaţiilor unităţilor sanitare cu paturi înregistrate peste termenul de scadenţă şi neachitate la data de 30 iunie 2010. În acest fel, este îndeplinită şi chiar este excedată obligaţia pe care Guvernul şi-a asumat-o prin aprobarea OUG 48/2010, art. VII, alin. (1). Măsura adoptată de Guvern, mai ales dacă avem în vedere condiţiile dificile financiar-bugetare generate de criza economică, dovedeşte determinarea Executivului de a acţiona în sprijinirea şi impulsionarea procesului de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi', susţine ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
Contractul-cadru încheiat între casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale, multianual În premieră, începând cu anul 2011, contractul-cadru dintre casele de asigurări de sănătate şi furnizorii de servicii medicale va reglementa condiţiile acordării de asistenţă medicală în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru doi ani, informează marţi, printr-un comunicat de presă...