Cele mai citite
 


Vasile Blaga susţine extinderea controalelor preventive la toate instituţiile
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a susţinut, miercuri, că este necesară ''înteţirea'' controalelor preventive la toate instituţiile care interacţionează cu un număr mare de oameni subliniind că activitatea preventivă este ''de departe cea mai importantă'' pentru evitarea unor situaţii similare celei de la Maternitatea Giuleşti.
El a precizat că a semnat, împreună cu ministrul Sănătăţii, un ordin comun prin care s-au ''redemarat'' controalele la toate spitalele din ţară.
''Ele (n.r. controalele) trebuie extinse la toate instituţiile care interacţionează cu un număr mare de oameni.(...) Au existat, în primele luni ale acestui an, în toată ţara, controale de prevenire a incendiilor în circa 1500 de unităţi din domeniul sănătăţii - spitale, policlinici, dispensare. În timpul controalelor au fost înlăturate operativ 2860 de încălcări ale reglementărilor în domeniului de competenţă, din cele 6500 constatate. Pentru încălcarea legislaţiei în vigoare au fost aplicate 1585 de sancţiuni contravenţionale. În Bucureşti, de la începutul anului colegii din IGSU au intervenit de 41.387 de ori - incendii, descarcerări, ajutor medical de urgenţă, salvări de persoane de la înec'' a precizat Blaga
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga a participat, miercuri, la ceremonia de avansare în grad a pompierilor care au intervenit, în primele momente, la misiunea de stingere a incendiului izbucnit în incinta Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...
Ministrul Sănătăţii a aprobat planul de investiţii de urgenţă pentru Spitalul de Arşi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a aprobat vineri planul de măsuri privind igienizarea Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri Bucureşti.
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
Conf.dr. Dan Mihu: Accidentul de la Maternitatea Giuleşti este regretabil Accidentul de la Maternitatea Giuleşti din Capitală este regretabil, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, şeful Secţiei Clinice de Obstetrică Ginecologie II ''Dominic Stanca'', din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă 'Octavian Fodor', conf. univ. dr. Dan Mihu.
Şeful Serviciului Tehnic de la Giuleşti, acuzat de 'zdruncinarea' activităţii medicale (PÎCCJ) Bucureşti, 27 aug /Agerpres/ - Sistemul medical care asigură tratament de specialitate şi protecţie nou-născuţilor de la Maternitatea Giuleşti a fost serios ''zdruncinat'' de modalitatea defectuoasă de îndeplinire a îndatoririlor de serviciu de către Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic al Spitalului...