Cele mai citite
 


Vasile Blaga i-a avansat în grad pe pompierii care au intervenit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pompierii care au intervenit în primele momente la stingerea incendiului de la Secţia de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' Bucureşti au fost avansaţi de ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim.
''Avansarea în grad nu reprezintă altceva decât o recunoaştere firească a meritelor pe care dvs. le-aţi avut în salvarea acestor vieţi. Vă mulţumesc pentru curaj, pentru altruism şi pentru spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă cu această ocazie. Mulţumesc şi celorlalţi colegi care au participat la această misiune, precum şi celor din Poliţie, Jandarmerie, Poliţia Rutieră. (...) Acest sistem de intervenţie integrat, pentru care am insistat atât de mult, îşi arată eficienţa. Vreau să transmit populaţiei un sentiment de siguranţă. (...) Am convingerea că vă veţi face datoria cu prisosinţă şi în continuare'', a subliniat ministrul Blaga după ceremonialul care a avut loc, miercuri, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Locotenentul Florin Tiberiu Chirea a fost avansat la gradul de căpitan, plutonierul adjutant Cristian Manole Vîlcu - la gradul de plutonier adjutant şef, plutonierul major Petrişor Ştefan - la gradul de plutonier adjutant şi plutonierii Lucian Stamate, Marius-Ionuţ Simionescu, Cristian Constantin Nicolae şi Marian-Aurel Dumitru - la gradul de plutonier major.
Avansarea a fost făcută ca urmare a 'profesionalismului şi determinării de care au dat dovadă în exercitarea misiunii'.
În urma intervenţiei tuturor echipajelor de pompieri, la incendiul care a avut loc pe 16 august, la Secţia de Neonatologie din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Prof. dr. Panait Sârbu' din Bucureşti, au fost salvate şi evacuate 60 de femei însărcinate şi 42 de nou-născuţi, care au fost transportaţi, ulterior, la alte spitale din Capitală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Şeful Serviciului Tehnic de la Giuleşti, acuzat de 'zdruncinarea' activităţii medicale (PÎCCJ) Bucureşti, 27 aug /Agerpres/ - Sistemul medical care asigură tratament de specialitate şi protecţie nou-născuţilor de la Maternitatea Giuleşti a fost serios ''zdruncinat'' de modalitatea defectuoasă de îndeplinire a îndatoririlor de serviciu de către Vasile Dima, şeful Serviciului tehnic al Spitalului...
Procesul asistentei de la Maternitatea Giuleşti începe la ora 15.00 Magistraţii Judecătoriei sectorului 6 judecă marţi, începând cu ora 15.00, procesul în care procurorii Parchetului General solicită arestarea asistentei Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti, acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...
Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, amânat cu trei săptămâni Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au amânat luni pentru 28 februarie procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, în care au murit şase bebeluşi.