Cele mai citite
 


Centru pentru copiii cu dizabilităţi, în sectorul 3
joi, 26 august 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Primăria Sectorului 3, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dezvoltă proiectul 'Centrul Samuel' adresat copiilor cu dizabilităţi, a anunţat un comunicat de presă al administraţiei locale remis miercuri.
În Compartimentul de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilităţi Complexe 'Samuel', copiii cu nevoi speciale beneficiază de diverse terapii şi stimulare în funcţie de afecţiunea pe care o prezintă.
Beneficiarii sunt 15 copii cu vârste cuprinse între 3 şi 8 ani cu domiciliul pe raza sectorului 3. De asemenea, cinci copii din comunitate vin aici pentru socializare.
Scopul programului este de a oferi un spaţiu în care copiii cu dizabilităţi complexe să poată beneficia de servicii medicale individualizate adaptate nevoilor, tipului şi gradului de handicap în vederea obţinerii autonomiei personale şi posibilităţii de a fi optim integraţi în învăţământul de masă şi în societate.
În acelaşi timp, se urmăreşte prevenirea instituţionalizării, oferirea de servicii de calitate în conformitate cu standardele în vigoare, menţinerea legăturii între copil şi familia lui şi pregătirea unui număr de 15 părinţi/an pentru a-şi creşte copiii, valorificarea potenţialului patern al acestora.
Serviciile oferite sunt: evaluarea şi elaborarea unui program educaţional individualizat, activităţi de stimulare-recuperare într-o grupă de şase copii, asigurate de personal specializat; dezvoltarea deprinderilor de viaţă, terapie specifică, activităţi de socializare în afara centrului?şi suport pentru părinţi.
Notare
Comentarii
de SACEANU ILEANA
Am copilul inscris la centrul Samuel,se numeste Saceanu Deniz si are nevoie de logoped.Este diagnosticat cu tulburare autista si are nevoie de logoped.multumesc.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiază de echipă mobilă de recuperare Un număr de 10 copii nedeplasabili au fost incluşi, în prima lună de funcţionare a echipei mobile care furnizează servicii de recuperare a copiilor cu handicap, în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului ''Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale...
Suceava: Manifestare "Deschide ochii! ... Deschide inima!", de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava organizează, pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, manifestarea ''Deschide ochii! ... Deschide inima!'', spectacol şi expoziţie aflate la cea de a IX-a ediţie, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt...
Cluj: Primul complex de recuperare pentru copiii cu handicap sever Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat în special copiilor cu handicap sever.
Comunicat de presă - Fundaţia "Star of Hope" România Fundaţia 'Star of Hope' România în parteneriat cu Liceul Teoretic "Filadelfia" Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava vă invită să participaţi la sesiunea de informare şi instruire "Şanse egale pentru toţi copiii", ce va avea loc Sâmbătă, 23 Mai 2015 de la ora...
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...