Cele mai citite
 


Asistenta de la Maternitatea Giuleşti a minţit, susţin judecătorii
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenta Florentina Cîrstea de la Maternitatea Giuleşti a dat o declaraţie nesinceră în faţa procurorilor, acesta fiind unul din motivele pentru care magistraţii Judecătoriei sectorului 6 au decis arestarea acesteia pentru 29 de zile.
'Inculpata are o poziţie oscilantă, iniţial declarând că a sesizat existenţa unui miros de plastic ars şi a unui fâşâit, în timp ce hrănea un copil, şi a ieşit din salon pentru a sesiza incidentul, recunoscând ulterior că a lipsit în intervalul timp în care s-a declanşat incendiul', se arată în motivarea dată de Judecătoria Sectorului 6.
În timpul procesului, asistenta a declarat că a părăsit salonul de terapie intensivă unde se aflau 11 bebeluşi, a intrat în salonul alăturat 'Cezariene', apoi s-a dus la toaletă unde a stat un minut, după care a revenit în salonul 'Cezariene', unde o colegă a rugat-o să-i ţină locul deoarece trebuia să plece la o intervenţie chirurgicală.
'Inculpata doreşte să acrediteze ideea că a părăsit salonul pentru o situaţie de forţă majoră şi pentru a o ajuta pe colega sa, însă declaraţia sa este contrazisă de celelalte probe administrate în cauză', se mai arată în motivare.
Judecătorii susţin că asistenta a discutat cu acea colegă probleme personale, cele două fiind întrerupte de zgomotele de pe hol, după izbucnirea incendiului.
'Instanţa apreciază că asistenta Florentina Cârstea nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului, în sensul că nu a supravegheat în permanenţă copiii aflaţi în salon şi că, părăsind în mod nejustificat salonul, a făcut imposibilă sesizarea momentului izbucnirii incendiului şi luarea măsurilor de evacuare a nou-născuţilor în prima fază a declanşării focului', se mai arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 6.
În faţa instanţei, avocata asistentei, Simona Pârvu, le-a spus judecătorilor că Florentina Cârstea 'nu este o criminală, aşa cum a spus mass-media' şi că, în acest caz, este vorba de o culpă comună, deoarece sistemul medical nu permite personalului să-şi facă treaba şi 'ar trebui ca un cadru medical să-şi facă nevoile fiziologice în salon pentru a nu părăsi salonul'.
Recursul declarat de asistentă împotriva deciziei de arestare se va judeca luni.
Florentina Cârstea a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, anchetatorii susţinând că se impune arestarea ei deoarece a părăsit în mod nejustificat salonul de la terapie intensivă, unde s-a produs tragedia care a dus la moartea a cinci nou-născuţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Incendiul de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat Incendiul izbucnit în Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă pentru nou-născuţi de la Maternitatea Giuleşti s-a produs ca urmare a supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, cauza fiind una de natură electrică, se arată în raportul de expertiză întocmit de experţii Institutului...
Procesul incendiului de la Maternitatea Giuleşti începe luni la Judecătoria Sectorului 6 Procesul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august 2010, în urma căruia au murit şase bebeluşi, începe, luni, la Judecătoria Sectorului 6.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat la Parchetul General Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti s-a prezentat joi la Parchetul General, unde procurorii îi vor prezenta materialul de urmărire penală în dosarul privind incendiul soldat cu moartea a şase bebeluşi.
Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitate Giuleşti - reţinută pentru 24 de ore Bucureşti, 23 aug /Agerpres/ - Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost reţinută luni seară, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzată de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, urmând ca ea să fie...
UPDATE Dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată marţi de magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din 16 august...
Dosar incendiu Maternitatea Giuleşti: Asistenta Florentina Cârstea, condamnată definitiv la 2 ani şi 2 luni închisoare cu executare Asistenta Florentina Cârstea de la Maternitatea Giuleşti a fost condamnată definitiv joi de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi două luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, în dosarul incendiului din...