Cele mai citite
 


Botoşani: Salariaţii Spitalului Judeţean se consideră nebugetari şi vor salarii întregi
joi, 26 august 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' din Botoşani solicită Ministerului Sănătăţii să renunţe la diminuarea cu 25% a salariilor, pe motiv că acestea nu sunt plătite din bugetul de stat, ci din bugetul Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Liderul Sindicatului personalului nemedical din Spitalul Judeţean, Victor Niţu, consideră că salariile personalului medical, nemedical şi auxiliar - cu excepţia angajaţilor Unităţii de Primire a Urgenţelor şi Serviciului de Medicină Legală - sunt asigurate ca urmare a prestării unor servicii către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, fond administrat distinct faţă de bugetul de stat.
'Legal, aceste salarii nu ar trebui reţinute. Am solicitat ministrului Sănătăţii ca printr-un ordin să clarifice această situaţie', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Victor Niţu.
Sindicaliştii susţin că, în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra deciziei de diminuare a salariilor, vor ataca în contencios actele normative în baza cărora s-a luat această măsură.
De partea cealaltă, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Rodica Huţuleac, consideră că fondul de sănătate este unul public, iar personalul din spitale este bugetar.
'Bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate face parte din bugetul de stat. Ei sunt plătiţi din bani publici. Acestea sunt spitale de stat, nu spitale private, ca să nu se considere ei bugetari. Să fie spitale private şi atunci vor fi plătiţi din bani privaţi', a afirmat, pentru AGERPRES, Huţuleac.
Spitalul Judeţean 'Mavromati' are peste 1.000 de angajaţi, care sunt plătiţi din bugetul fondului de sănătate.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Preşedintele CJ critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii şi a le transfera în subordinea Spitalului Judeţean Mavromati.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Întâlnire a Avocatului Poporului cu factori de decizie din sănătate, în perspectiva Raportului privind sistemul sanitar Avocatul Poporului va avea o întâlnire preliminară cu factorii de decizie din Ministerul Sănătăţii, Inspecţia Sanitară de Stat, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Agenţia Medicamentului, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Institutul Naţional de Statistică, Autoritatea Naţională de Management...
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Dr Rafila consideră că activitatea MS şi a CNAS referitoare la programale naţionale de sănătate ar trebui individualizate, în 2013 Activitatea Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ar trebui individualizate în anul 2013, a afirmat marţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii conf. Alexandru Rafila cu prilejul lansării proiectului "Mecanisme de consultare între autorităţi şi asociaţiile de pacienţi"...